MENIU

Moartea Reginei Elisabeta a II-a schimbă drapelul și IMNUL Regatului Unit - Care vor fi noile versuri

Moartea Reginei Elisabeta a II-a schimbă drapelul și IMNUL Regatului Unit - Care vor fi noile versuri

Marea Britanie intră într-un adevărat proces de rebranding regal din aceste zile. Una din cele mai importante schimbări după moartea Reginei Elisabeta a II-a, în afara banilor, va fi cea a Imnului național. Care sunt cele mai probabile modificări după instalarea noului Rege Charles al III-lea.

Imnul Regatului Unit, schimbat după moartea Reginei și venirea lui Charles al III-lea

Imnul național va avea cuvintele schimbate „God Save the Queen”. Este una din cele mai importante, dar și cea mai simplă schimbare ce va avea loc după moartea reginei Elisabeta a II-a. Versurile imnului național vor fi schimbate de la "God save our gracious Queen" la "God save our gracious King". Față de schimbările îndelungate făcute pentru banii, timbrele, actele prin noile însemne regale odată cu venirea pe tron a lui Charles al III-lea.  

Ar putea dura însă până când noul imn, cu versurile schimbate, va fi cântat la reuniuni și competiții, notează The Guardian.

După ce Charles este proclamat oficial rege într-o ceremonie oficială, de la balconul Palatului Sf. James va fi făcut un anunț public, inclusiv invocarea: „Doamne, salvează regele”. Apoi, imnul național va fi cântat cu acele cuvinte cântate pentru prima dată din 1952.

Imnul este folosit din 1745, când a fost compusă prima versiune: "Dumnezeu să-l salveze pe marele George, regele nostru, Trăiască regele nostru nobil, Dumnezeu să-l salveze pe rege".

God Save The King a fost un cântec patriotic interpretat pentru prima dată public la Londra în 1745, care a ajuns să fie cunoscut drept Imnul Național la începutul secolului al XIX-lea.

Imnul național al Marii Britanii în forma sa actuală datează din secolul al XVIII-lea, iar versurile și melodia sunt anonime, se arată pe site-ul Casei Regale.

În septembrie 1745, Prințul Charles Edward Stuart, după victoria în fața armatei regelui George al II-lea la Prestonpans, lângă Edinburgh, cântecul a ajuns să fie interpretat pe scenele teatrelor din Londra, după spectacole.

După ce vestea victoriei a ajuns la Londra, șeful unei trupe artistice de la Teatrul Regal a adaptat cântecul pentru a fi interpretat pe scenă după spectacole. Astfel s-a ajuns să fie cântat când monarhii veneau la un eveniment artistic.

Nu există o versiune autorizată a Imnului Național, au mai fost adăugate versuri suplimentare de-a lungul anilor, dar acestea sunt rareori folosite.

Cuvintele folosite în prezent sunt cele cântate în 1745, înlocuind „Regina” cu „Rege” acolo unde este cazul. La ocaziile oficiale, de obicei se cântă doar primul vers.

Cum va fi modificat Steagul regal după moartea Reginei

Mii de steaguri inscripţionate cu EIIR vor fi înlocuite, de la steagurile din faţa secţiilor de poliţie din Marea Britanie până la steagul folosit pe o navă militară atunci când la bord se află un general.

Regimentele militare arborează "culorile reginei", multe dintre acestea fiind prevăzute cu un EIIR brodat cu aur; steagul pompierilor include iniţialele reginei, iar ţările în care regina rămâne şef de stat, inclusiv Australia, Canada şi Noua Zeelandă, au ceea ce experţii în steaguri numesc "steaguri E" - steaguri personale ale reginei, care sunt folosite atunci când aceasta se află în vizită.

Este posibil ca şi steagul regal - steagul în carouri care flutură oriunde se află monarhul în reşedinţă - să se schimbe, scrie The Guardian. Versiunea folosită de regină include un sfert reprezentând Scoţia (un leu rampant), unul pentru Irlanda (o harpă) şi două reprezentând Anglia (trei lei pasanţi), dar niciunul pentru Ţara Galilor. A fost folosită cu mult înainte ca Ţara Galilor să aibă propriul steag naţional, recunoscut în 1959.

Charles al III-lea, următorul monarh, ar putea încorpora un element galez.