MENIU

Mituri despre diete. Cele mai proaste sfaturi privind nutriția

<p>Ce trebuie să m&acirc;ncăm &icirc;n perioada examenelor?</p>

Au circulat, de-a lungul timpului, tot felul de teorii și reguli de nutriție care și-au dovenit ineficiența și chiar efectul negativ asupra corpului. 

Oamenii au fost sfătuiți să renunțe la alimente sănătoase sau să chiar să facă lucruri periculoase pentru organismul lor, toate în numele unei siluete perfecte, scrie foodstory.ro

Să arunci gălbenușurile, cea mai hrănitoare parte a oului

Despre ouă se știe deja că sunt printre cele mai nutritive alimente de pe planetă. Au însă o singură problemă: conțin și un nivel mare de colesterol.

Tocmai din acest motiv, au existat sfaturi care sugerau să arunci gălbenușurile, care conțin colesterol și să consumi doar albușurile. Foarte greșit! Gălbenușurile conțin toți nutrienții din ou, pe când albușurile sunt doar proteine.

Mai mult decât atât, există studii care au confirmat că, în proporție de 70%, ouăle nu au niciun efect asupra nivelului de colesterol din sânge și nici nu cresc riscul de boli cardiace.

O calorie este o calorie: calitatea mâncărurilor este mai puțin importantă

Număratul caloriilor este una din cele mai mari greșeli din istoria nutriției, pentru că sursa din care provin este mai importantă decât caloriile în sine.

Trebuie să realizezi că alimentele au un impact diferit asupra hormonilor și a creierului nostru a€“ sunt percepute diferit și se ard într-un ritm diferit. Așa că numărarea lor este doar un efort inutil.

Să înlocuiești untul cu margarina

Un alt sfat care a fost foarte popular în anii trecuți a fost să renunți la consumul de unt, pe motiv că este prea gras și că provoacă boli cardiace și obezitate.

Nimic mai greșit, iar revistă TIME l-a pus pe copertă în vara anului trecut, tocmai pentru a-i repară imaginea la nivel global.

Untul este gras, însă este natural, pe când înlocuitorul său,€“ margarină,€“ este o combinație de substanțe chimice, un produs procesat cu impact negativ asupra corpului nostru.

Mai multe articole despre:
dietă sfaturi nutriţie