MENIU

Misterul a fost elucidat. De ce bărbaţii şi femeile se contrazic tot timpul?

<p>Misterul a fost elucidat. De ce bărbaţii şi femeile se contrazic tot timpul?</p>

În timp ce era cunoscut faptul că bărbaţii şi femeile au diferite abordări asupra conceptului de cooperare, motivele au fost necunoscute.

Un studiu, realizat recent la Universitatea Stanford, a constatat că activitatea creierului la bărbaţi si femei este diferită în timpul sarcinilor de cooperare şi că acestea nu se sincronizează între ele.

Studiul ar putea indica modul în care a evoluat comportamentul de cooperare la bărbaţi şi femei şi ar putea explica, de asemenea, de ce unele cupluri se contrazic atât de mult.

În cadrul studiului, participanţii au fost rugaţi să coopereze cu un partener, în acest timp le-a fost urmărită activitatea creierului. Rezultatele au arătat că bărbaţii şi femeile au modele diferite de activitate cerebrală, scrie descopera.ro.

Cooperarea, fie că este între prieteni, colegi sau guverne este văzută ca fundament pentru societatea umană. Cu toate acestea, nu toată lumea cooperează în mod egal. Studii anterioare au examinat rolul sexelor în nivelurile de cooperare.

De exemplu, s-a demonstrat deja că femeile cooperează mai mult atunci când sunt supravegheate de alte femei, iar bărbaţii au tendinţa de a coopera mai bine în grupuri mari.

 

Mai multe articole despre:
femei bărbaţi studiu cooperare ceartă