MENIU

Mircea Badea, reclamat la CNCD după ce a jignit o jurnalistă Realitatea TV

<p>&nbsp;Mircea Badea</p>

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării va analiza o plângere din partea jurnalistei Eli Roman și a mai multor ONG-uri, în privința atitudinii realizatorilor Mircea Badea și Mihai Gâdea față de jurnalista Realitatea TV, scrie paginademedia.ro.

Mircea Badea a primit o citație de la CNCD pentru a da explicații în acest caz, după cum se arată într-o postare pe pagina acestuia de Facebook.

Jurnalista Realitatea TV a fost jignită în repetate rânduri după un incident care a avut loc la Realitatea TV în luna martie, când Eli Roman a avut un blocaj chiar în momentul în care era în direct.

Aceasta a explicat ulterior că blocajul a fost cauzat de faptul că era însărcinată în cinci săptămâni și a avut o cădere de glicemie.

În ciuda explicațiilor, Mircea Badea și Mihai Gâdea i-au criticat dur pe jurnalistă și pe soțul acesteia, Stelian Negrea.

„Realizatorii de la Antena 3 fac comentarii și gesturi ofensatoare, inclusiv mimand comportamentul unei persoane cu dizabilități fizice”, se arată într-un comunicat al Asociația Jurnaliștilor Europeni, citat de paginademedia.ro.

O sesizare a ajuns, la momentul respectiv, și la Consiliul Național al Audiovizualului, însă până acum nu a fost analizată. 

Mai multe articole despre:
Realitatea Tv CNCD Mircea Badea Eli Roman