MENIU

Ministrul Sănătăţii: Secţia de Arşi de la Floreasca va fi funcţională la sfârşitul lunii

Secţia de Arşi de la Spitalul Floreasca va fi funcţională înainte de sfârşitul lunii mai, a declarat, miercuri, Ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu, susţinând că aşa a fost informat de reprezentanţii unităţii spitaliceşti.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Ministerul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat, miercuri, că Secţia Arşi de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală va fi funcţională până la sfârşitul acestei luni, susţinând că acest lucru i-a fost transmis de către reprezentanţii unităţii medicale, scrie Mediafax.

Informaţia vine după ce pe 21 aprilie ministrul l-a demis pe managerul spitalului Floreasca, Nicuşor Louchi, pe motiv că Secţia de Arşi nu era funcţională în întregime deşi trecuse termenul de trei luni acordat ca ultimatum.

"Secţia nu e complet operaţională. Am avut destulă răbdare trei luni de zile. În decembrie, dădeam un termen de trei luni. Chiar cred că nu am forţat pe nimeni să facă imposibilul. Aşa mi s-a spus atunci că în trei luni poate să fie rezolvată problema'', a declarat atunci ministrul Sănătăţii.

Tot în cadrul conferinţei de miercuri, de la sediul Ministerului Sănătăţii, reprezentantul Corpului de Control al instituţiei a anunţat că au fost finalizate verificările la Spitalul Floreasca şi că urmează să fie redactat un raport. Oficialul a susţinut că s-a descoperit că din luna ianuarie şi până în prezent, la Secţia de Arşi de la Floreasca, nu s-au făcut niciun fel de intervenţii medicale.

Secţia de Arşi de la Floreasca a fost dotată încă din anul 2013, însă abia doi ani mai târziu, în aprilie 2015, s-au eliberat avizele de funcţionare. Ulterior a fost pusă problema specializării personalului medical. Costurile pentru acest proiect au fost de 8,5 milioane de euro, iar fondurile au fost alocate de Ministerul Sănătăţii şi de Primăria Sectorului 1.

Clinica de la Spitalul Floreasca are şase saloane cu aparatură specială unică în România, unde ar putea fi trataţi simultan şase pacienţi cu arsuri grave. După tragedia din Colectiv, blocajul secţiei a dus la un scandal public, pentru că răniţii cu arsuri grave nu au putut fi internaţi în acea secţie.