MENIU

Ministrul Sănătății: Am nevoie de încredere! Rezolvarea lipsei medicamentelor, prioritară

<p>Ministrul Sănătății: Corupția din Sănătate este un cancer. Sistemul are nevoie de chimioterapie</p>

Vlad Voiculescu, noul ministru al Sănătății, a susținut, într-o conferință de presă în care și-a prezentat prioritățile mandatului său, că sistemul de sănătate trebuie "cu siguranță" schimbat, dar și că primordial în următoarele luni este rezolvarea problemei lipsei medicamentelor din spitale.

"Avem nevoie de încredere ca să facem lucruri bune la Ministerul Sănătății. Mă aflu în fruntea acestui sistem care cu siguranță trebuie îndreptat. Iar pentru asta am nevoie de aliați, pe care să-i găsesc printre medici, printre marea majoritatea de medici cinstiți care își fac meseria în condiții de multe ori nu tocmai bune, și printre pacienți. Pentru că pacientul trebuie să fie mereu în mijlocul oricărei măsuri luate de autorități în privința sănătății", a spus acesta. 

Vlad Voiculescu a ținut să le mulțumească premierului Dacian Cioloș și președintelui Klaus Iohannis pentru învstirea sa în funcția de ministru al Sănătății și a informat că și-a format deja echipa cu care va lucra.

"Nu aș fi aici dacă nu aș fi primit încrederea primului ministru Dacian Cioloș și președintelui Klaus Iohannis și le mulțumesc. Știm cât de importantă ste încrederea în sistemul sanitar și ați auzit de multe ori în ultimele zile că este esential ca oamenii să aibă încredere în sistemul medical românesc. Primul lucru pe care trebuie să îl faci ca să câștigi încrederea este să încetezi să minți. Vineri am preluat mandatul. Sâmbătă am dat câteva telefoane și mi-am găsit câțiva oameni alături de care să lucrez în următoarele luni. Am lucrat sâmbătă, duminică și de luni am reușit să cunosc și să cunoaștem o parte a echipei actuale de la Ministerul Sănătății. Împreună sper să facem câteva lucruri bune", a declarat ministrul Sănătății.

Acesta a subliniat că prioritar în mandatul său este rezolvarea lispei de medicamente esențiale din spitale.

"Prima din prioritățile mandatului meu se referă la medicamentele esențiale, care este un termen al Organizației Mondiale a Sănătății. Acest termen desemnează în aceste fel medicamentele ieftine, care au fost pe piață din ultimii 40 de ani și pentru care nu există dubii în privința eficacității. Cu mulți ani în urmă m-am lovit de lipsa unor medicamente în spitale pentru oameni aflați într-o situație critică. Atunci am considerat că trebuie să merg la farmacii și să conving să-mi vândă acele medicante, iar apoi să le transport către pacienții din spitale și către medicii care îi tratatu. Din poziția pe care o am acum trebuie să mă asigur că acest lucru nu o să se mai întâmple niciodată", a susținut Voiculescu. 

"Vineri am avut o întâlnire cu președintele ANM, după care au urmat alte patru întâlniri. Am discutat procesul și avem 10 “to do-uri” pe care fiecare și le-a asumat. Vorbim de reprezentanți ai Ministerului Sănătății, vorbim de Unifarm și de ANM. În săptămânile care urmează sper să avem un progres semnificativ în acest sens. Nu sunt primul ministru care se confruntă cu lipsa de medicamente, dar aș vrea să fiu ultimul", a conchis Vlad Voiculescu.

 

Mai multe articole despre:
Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu