MENIU

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, chemat de urgență la Cotroceni de Klaus Iohannis, în timpul vacanței „forțate” a elevilor

Sorin Cîmpeanu, chemat de urgență de președintele Klaus Iohannis Foto: Inquam/Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a fost chemat joi la Palatul Cotroceni pentru o ședință de urgență cu președintele Klaus Iohannis de la ora 14.00, informează Administrația Prezidențială.

 

Elevii se află în vacanță „forțată” timp de o lună din cauza creșterii accelerate a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, pe fondul dominanței noii tulpini britanice pe tot teritoriul României.

În ultima lună, în plin val 3 al epidemiei, s-au înmulțit infectările cu noul coronavirus în rândul copiilor. Din martie, numărul copiilor bolnavi care au ajuns în spitalele din țară a crescut, astfel că până pe 4 aprilie erau 167 de copii cu COVID-19 internați. 

Citește și Ministrul Sănătății anunță DOUĂ noi RECORDURI sumbre Covid. Virusul şi-a modificat tulpina şi este mult mai CONTAGIOS

Dintree cei 167 de copii internați, 16 erau la ATI, dintre care doi erau intubați, a anunțat ministrul Vlad Voiculescu.

Citește și VALUL 3 de coronavirus, RAVAGII în rândul tinerilor - CÂȚI copii infectați și intubați sunt în spitalele din România

Numărul copiilor internați cu forme de COVID aproape s-a dublat în numai câteva zile, de la sfârșitul lunii martie, dovadă fiind anunțul de pe 30 martie al Ministerului Sănătății privind cei 90 de copii internați, dintre care cinci intubați, la un număr total de 120 de paturi de ATI în întreaga țară.

Citește și Spitalele din România, pline de copii infectați cu COVID-19. Decizie IMPORTANTĂ luată la Grigore Alexandrescu, din Capitală

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a anunțat pe 24 martie prelungirea vacanței de primăvară a elevilor în perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe (Pastele Catolic: 4 aprilie; Paștele Ortodox: 2 mai).

Pentru elevii din clase non-terminale (toți exceptând clasa a VIII-a și a XII-a), vacanța va fi din 2 aprilie până în  4 mai, iar pentru cei din clasele terminale va fi în perioadele 2-11 aprilie și 30 aprilie - 9 mai.