Ministrul Educaţiei a lansat „Parteneriatul pentru o şcoală mai bună”. Ce cuprinde acest program?
Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, invită autorităţile locale să se alăture unui demers ale cărui obiective sunt susţinerea mai puternică a educaţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de activitate din şcolile româneşti în perspectiva începerii unui nou an şcolar.
„Parteneriatul pentru o şcoală mai bună” vizează implicarea tuturor factorilor responsabili - minister şi autorităţi locale - într-un proces de colaborare în interesul superior al generaţiilor de elevi care, de fapt, înseamnă viitorul României.
„Atunci când vorbim despre şcoală vorbim, de fapt, despre modul cum înţelegem să dăm formă viitorului nostru. Or, el nu se poate contura fără implicarea noastră constantă, nepartizană şi cu viziune. Îmi exprim speranţa că noul an şcolar este, şi cu ajutorul dumneavoastră, mai bine pregătit pentru elevi şi profesori. Că, împreună, putem contura lumea în care orice vis este permis pentru copiii noştri, dând, astfel, sens viitorului lor”, declară ministrul Mircea Dumitru.
"Guvernul și-a îndreptat atenția către comunitățile mai puțin avantajate, dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră. În acest mandat, am înțeles cu toții că România nu este doar despre rezultate excepționale și școli frumoase, despre minți sclipitoare care pot da totul, pentru că li se oferă această șansă, ci și despre școli vechi de zeci de ani, despre copii care trebuie să înfrunte sărăcia și despre profesori care au nevoie de recunoașterea muncii lor. Știu că mulți dintre dumneavoastră înțeleg ce înseamnă o școală pentru comunitate. Dar mai știu și că sunt locuri unde este nevoie de o implicare mai activă. Poate că nu e o noutate, dar e despre realitatea din jurul nostru. Copiii noștri învață, în continuare, în școli fără autorizație sanitară de funcționare. Apoi, autorizațiile de securitate la incendiu. E mai mult decât îndeplinirea unor standarde seci de autorizare. Este vorba de siguranța copiilor și a cadrelor didactice în spațiile unde își petrec mare parte a zilei. Și cred că la asta trebuie să ne gândim, în primul rând", afirmă demnitarul.
Potrivit ministrul Educației, implicarea autorităților locale în decontul navetei copiilor este esențială.
"De altfel, cred că pentru bunul mers al școlii este la fel de important și modul în care comunitatea școlară dialoghează cu dumneavoastră. Aici, echilibrul și parteneriatul sunt singurele modele care pot funcționa. Atunci când vorbim despre școală vorbim, de fapt, despre modul cum înțelegem să dăm formă viitorului nostru. Or, el nu se poate contura fără implicarea noastră constantă, nepartizană și cu viziune. Îmi exprim speranța că noul an școlar este, și cu ajutorul dumneavoastră, mai bine pregătit pentru elevi și profesori. Că, împreună, putem contura lumea în care orice vis este permis pentru copiii noștri, dând, astfel, sens viitorului lor", mai spune ministrul, care le mulțumește reprezentanților autorităților locale și îi asigură de tot sprijinul său.