MENIU

Ministerul Sănătății, în centrul unui nou scandal, după ce a folosit imaginea Catedralei din Timișoara fără cruci

Catedrala Mitropolitană Timișoara, reprezentări diferite

Un nou scandal vizează Ministrerul Sănătății, după ce, într-un afiş de promovare a campaniei de vaccinare, a fost folosită o reprezentare a Catedralei Mitropolitane din Timişoara fără crucile de pe turle. Într-o reacție publică, Arhiepiscopia și-a exprimat regretul față de incident, precizând că nu este prima dată când se întâmplă așa ceva. Ca urmare, Ministerul Sănătății a modificat imaginea inițială, adăugând crucile care lipseau. 

„Arhiepiscopia Timişoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de Facebook, în care este reprezentată Catedrala mitropolitană din Timişoara, fără crucile de pe turle. Nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate.

Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcaşul mitropolitan al Timişoarei apare în postarea Ministerului Sănătăţii fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituţie a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei mitropolitane din Timişoara, monument istoric şi de arhitectură bisericească, apreciat la nivel naţional şi internaţional”, a transmis Arhiepiscopia Timişoara.

Catedrala Mitropolitană din Timişoara a mai apărut în reprezentări fără crucile de pe turle și de fiecare greșeala a fost rectificată, ca urmare a reacției publice.