MENIU

Ministerul de Externe cere Greciei detalii, sunt zeci de români depistați pozitiv despre care nu știe nimic

Ministerul român de Externe cere Greciei mai multe detalii despre cei 61 de români depistați pozitiv

Ambasada României la Atena a cerut autorităților elene,  în regim de urgență, să transmită informații suplimentare cu privire la situația și starea de sănătate a românilor infectați cu noul coronavirus, arată un comunicat al Ministerul Afacerilor Externe. Apelul vine după ce autoritățile elene au anunțat că au fost identificați 61 de români infectați, un număr mai mare decît cel cunoscut la București. Ministrul delegat pentru protecție civilă al Republicii Elene, Nikos Hardalias, a declarat că până în acest moment 61 de cetățeni români ar fi fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Elene.

MAE menționează că datele comunicate în mod public până în prezent cu privire la cazurile turiștilor români depistați ca fiind infectați cu COVID-19 pe teritoriul Greciei au fost obținute de către Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic fie direct de la autoritățile elene, fie, în mod direct, de la cetățenii români vizați, potrivit Hotnews.
 
MAE preciează că unii dintre românii depistați pozitiv COVID-19 au solicitat în mod expres discreție cu privire la situația lor, refuzând informarea autorităților de la București cu privire la situația sau starea de sănătate, potrivit Hotnews.ro.
 
”Astfel, suplimentar față de cele 15 cazuri comunicate de MAE anterior, un alt cetățean român a informat Ambasada României la Atena cu privire la faptul că a fost depistat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV2. Acesta se află în Insula Creta și a fost plasat în carantină într-un hotel special desemnat efectuării acestei măsuri, unde va rămâne alături de un alt cetățean român. Starea persoanei infectate este bună, fiind asimptomatică. Ambasada României la Atena este în dialog cu cetățeanul român, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de Republica Elenă în contextul generat de pandemia de COVID-19”, arată comunicatul MAE.
 
Mai multe articole despre:
Grecia covid virus testare romani coronavirus