MENIU

Ministerul Apărării trimite 14 GENIŞTI români în UCRAINA

Ministerul Apărării trimite 14 GENIŞTI români în UCRAINA / Foto: semperfidelis.ro

14 militari români din Brigada 10 Geniu "Dunărea de Jos" participă în perioada 3-5 septembrie, în Ucraina, la exercițiul multinațional "Blonde Avalanche 2014".

"Ediția din acest an, care se va desfășura în localitățile Starychi și Vinogradiv, are ca scop instruirea personalului Batalionului multinațional de geniu pentru executarea unor misiuni specifice de limitare și înlăturare a consecințelor calamităților naturale, în bazinul râului Tisa", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale, remis, marți, AGERPRES.

Din cele 11 ediții precedente, "Blonde Avalanche" s-a desfășurat pe teritoriul României în 2004, la Vințu de Jos, județul Alba, în 2008, la Mărtinești, județul Cluj și la Brăila, în 2012.

"Exercițiul se desfășoară anual, în baza Legii nr. 583 din 24 octombrie 2002, pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Slovace, Cabinetul de Miniștri al Ucrainei și Guvernul Republicii Ungare privind înființarea Batalionului multinațional de geniu, semnat la Budapesta, la 18 ianuarie 2002", se mai arată în comunicat.