Marea minciună despre toxinele din corpul tău. Mitul detoxifierii a fost distrus
La sfârșitul anului 2016, premiu Nobel pentru medicină a fost acordat pentru un studiu care demonstrează că celulele se „curăţă" singure și nu există o formulă chimică a așa-numitelor "toxine" din corp.
Specialiștii avertizează că operațiunea de „curăţare" a organismului cunoscută sub numele de detoxfiere poate avea efecte nocive.
Specialistul în diabet și boli de nutriție, dr. Simona Tivadar a avertizat în cadrul unui interviu că operațiunea de „curăţare" a organismului cunoscută sub numele de detoxfiere poate avea efecte nocive.
Dr. Simona Tivadar susține că acest "detox" este o prostie deoarece organiusmul uman nu se găsesc toxine deoarece nu există o formulă chimică a acestor toxine, celula curățându-se singură.
"Tocmai ce s-a luat un Premiu Nobel la sfârşitul lui 2016 pentru medicină pentru un studiu care demonstrează că celula se „curăţă", dacă vreţi să spunem aşa, de către ea însăşi! Nu există o formulă chimică a acestor toxine, că nu le denumeşte nimeni specific, fiind numite toxine, aşa, generic şi misterios. Nu se cunoaşte toxina x, sau toxina y..." a declarat dr. Simona Tivadar.
Specialistul susține că oamenii elimină deșeuri prin piele (transpiraţia), prin plâmâni (CO2), prin rinichi (urina) şi prin tubul digestiv (fecale), iar aceste sisteme sunt atât de bine perfecţionate, încât din fericire nu le putem influenţa, potrivit Life.ro.
„Oamenii nu se intoxică, oamenii elimină deşeuri singuri, fără ajutor. (Noi vorbim aici despre oamenii sănătoşi, desigur, nu despre cei bolnavi). Deci, omul elimină deşeuri prin piele (transpiraţia), prin plâmâni (CO2), prin rinichi (urina) şi prin tubul digestiv (fecale). Aceste sisteme sunt atât de bine perfecţionate, încât din fericire nu le putem influenţa. Spun din fericire, fiindcă oamenii încearcă şi continuă să facă altceva decât trebuie, pentru că citesc de pe 10 siteuri aceleaşi lucruri şi gata, sunt convinşi, în loc să apeleze la cunoştinţele lor de biologie de clasa a 8-a, nu mai mult...", a mai adăugat specialistul.