MENIU

Militarii americani testează un SUPER-vaccin: „pan-coronavirus” - Ar putea preveni orice pandemie

Militarii americani testează un SUPER-vaccin împotriva COVID-19 - Ar putea preveni orice pandemie

Pandemia de COVID-19 ar putea fi ultima de acest fel din istorie, spun mai mulți experți în medicină. Un institut de cercetare din Statele Unite ale Americii a demarat procesul de testare a unui super-vaccin imunizant, conceput să prevină următoarele infectări cu virusuri gripale. 

Armata SUA a finalizat studiile clinice pentru acest vaccin în decembrie 2021. Serul revoluționar mai este numit „super vaccinul pan-coronavirus” sau „arma miracol”.

Antidotul are la bază o moleculă care poate stoca o cantitate mare de fier. Aceasta arată ca o minge care se poate plia pe 24 de laturi. Pe fiecare latură ar putea fi aplicată câte o proteină distinctivă pentru fiecare nouă mutație a coronavirusului, lucru ce ar face ca vaccinul să fie ușor de modificat în lupta cu tulpinile care pot apărea.

Inovația ar fi atât de eficientă, spun cercetătorii, încât nu am avea nevoie de un rapel. Până la acest moment, vaccinul a fost testat cu succes pe maimuțe. 

Potrivit studiilor, vaccinul SpFN a protejat maimuțele de îmbolnăvire în cazul primei tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2. Două doze administrate la o distanță de 28 de zile au declanșat de asemenea un răspuns imunitar puternic împotriva variantelor Alfa, Beta, Gamma și Delta. Studiul arată de asemenea că, în cazul maimuțelor, SpFN a declanșat un răspuns imunitar puternic împotriva SARS-CoV-1, un coronavirus înrudit cu cel care cauzează COVID-19.