Mii de elevi lăsați fără săli de sport. Robert Negoiță, apel către Primăria Capitalei privind lucrările lăsate în paragină
Situație disperată pentru mii de elevi care învață în șase școli din sectorul trei al Capitalei. Copiii sunt nevoiți să țină orele de sport în sălile de curs pentru că unitățile de învățământ nu au fost dotate cu săli de sport. În urmă cu patru ani, Primăria Capitalei a decis să amenajeze spații speciale pentru orele de educație fizică, însă șantierele au fost lăsate de izbeliște. Primăria Sectorului 3 vrea să termine lucrările, însă până în acest moment nu a primit un aviz de la municipalitate.
Șase școli din Capitală au fost lăsate în paragină de către Primăria Capitalei. Deși li s-au promis săli de sport, elevii sunt nevoiți să facă sport în sălile de clasă, îngramădiți și cu riscul de a se accidenta din cauza spațiului foarte mic.
„În acest moment, sala de sport este, de fapt, o ruină. Construcția sălii de sport a început în anul 2018. Începând cu anul 2020, lucrările s-au sistat. La un moment dat, primăria a strâns toate utilajele din zona, a eliberat zona de muncitori. Școala nu are o sală de sport, are o sală de sport improvizată, o sală de clasă”, a precizat Irina Chiriac, directorul Școlii Generale 92.
Situația este trasă la indigo într-o altă școală gimnazială.
„Construcția sălii de sport a început în 2018 pe un proiect al PMB. Este destul de avansată lucrarea, numai că, din păcate, de la începutul anului trecut lucrările au fost sistate. Școala are nevoie neapărat de o sală de sport. Orele se fac acum în condiții improprii”, a afirmat Elena Petrescu, directorul Școlii Generale 1999.
„Această construcție a fost ridicată pe terenul de fotbal al școlii 92, era de fapt curtea școlii unde se desfășurau orele de sport. Acum nu mai avem nici terenul, nici sala. Avem doar o mică bucățică din curtea interioară unde se defășoară simultan trei ore de educație fizică”, a mai precizat Irina Chiriac, directorul Școlii Generale 92.
Singura soluție ar putea veni de la Primăria Sectorului 3. Reprezentanții au cerut să preia șantierele pentru a finaliza construcția sălilor de sport.
„De ani de zile cerem ca această sală de sport să fie transferată către Primăria Sectorului 3, pentru a o finaliza, pentru a avea copiii unde să-și facă orele de sport și nu reușim pentru că Primăria Generală nu este în stare să transmită aceste săli de sport către Primăria Sectorului 3”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.
Șantiere sunt și în alte patru unități de învățământ.