MESAJE SFANTUL VASILE // URARI SFANTUL VASILE Cele mai frumoase mesaje de La multi ani!
MESAJE SFANTUL VASILE // URARI SFANTUL VASILE Astăzi, în prima zi a Anului Nou, este sărbătorit sfântul Ierarh VASILE cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei. Aproximativ 600.000 de români își aniversează ziua onomastică de sărbătoarea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare. Alege, din acest material, cele mai frumoase MESAJE de SFANTUL VASILE pe care să le trimiţi familiei şi prietenilor. La mulţi ani! La mulţi ani, Vasile! La mulţi ani, Vasilica!
MESAJE SFANTUL VASILE // URARI SFANTUL VASILE Aproape 600.000 de români își aniversează ziua onomastică azi, de Sfântul Vasile cel Mare. Iată cele mai frumoase MESAJE şi URARI de SFANTUL VASILE pe care să le trimiţi familiei şi prietenilor. La mulţi ani, Vasile! La mulţi ani, Vasilica!
"Să ai un an binecuvântat! La mulţi ani, Vasile! La mulţi ani, Vasilica!"
"Fie ca magica sărbătoare a Sfântului Vasile să-ţi aducă tot binele din lume! La mulţi ani frumoşi şi sănătoşi!"
"O zi specială, sfântă, în care toate dorinţele ţi se vor împlini. La muţi ani, Vasile!"
"Îţi urez ca sărbătoarea Sfântului Vasile să te găsească sănătos şi ca Anul Nou să-ţi aducă împlinirea celor mai arzătoare dorinţe. La mulţi ani fericiţi!"
MESAJE SFANTUL VASILE // URARI SFANTUL VASILE Cine este Sfantul Vasile
Sfantul Vasile s-a născut în Cezareea Capadociei, într-o familie nobilă, care a dat Bisericii slujitori şi cărturari renumiţi, câţiva dintre ei fiind trecuţi în rândul sfinţilor.
A avut patru fraţi şi o soră, Sfânta Cuvioasă Macrina, prăznuită la 19 iulie. Petru, fratele său mai mare, a fost episcop al Sevastiei, Grigorie a fost episcop al Nissei, iar Navcratie a fost pustnic şi făcător de minuni.
Studiile le-a făcut în Cezareea, la Constantinopol şi la Atena, unde a legat o strânsă prietenie cu Sfântul Grigorie de Nazianz.
Din Atena, Sfântul Vasile s-a întors în Cezareea unde a înfiinţat o şcoală de retorică. În anii următori a făcut o lungă călătorie pe la toate mănăstirile din Egipt, Palestina şi Sinai, s-a închinat la Mormântul Domnului şi a primit botezul în râul Iordan, după obiceiul din primele secole creştine.
Când s-a reîntors în Cezareea Capadociei, Sfântul Vasile a fost hirotonit preot de episcopul Cezareei, Ermoghen, şi s-a retras la o mănăstire din Pont, unde a dus o viaţă de asceză şi rugăciune.
După o vreme, venind din nou în Cezareea Capadociei, a fost hirotonit episcop.
În această calitate a început o pastoraţie pe care a dedicat-o îndeosebi celor nevoiaşi, organizând renumitele azile, spitale şi case de reeducare a celor căzuţi moral, toate grupate sub denumirea de "Vasiliade".
Sfântul Vasile s-a arătat ca un adevărat stâlp al Bisericii, fiind un nume de referinţă în istoria creştinismului universal.
Scrierile sale conţin lucrări de dogmatică: "Contra lui Eunomiu" sau "Despre Sfântul Duh", lucrări ascetice: "Regulile vieţii monahale", "Despre judecata lui Dumnezeu", comentarii: "Omilii la Hexameron", numeroase cuvântări şi epistole. A alcătuit o Sfântă Liturghie ce-i poartă numele şi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare. A plecat din această lume la vârsta de 45 de ani (333-378), păstorind Biserica lui Dumnezeu 8 ani, 6 luni şi 16 zile.