MENIU

Ziua Morților 2019. Mesaje pentru sufletul celor care nu mai sunt printre noi

Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019

Mesaje de Ziua Morților 2019. Ziua Morților 2019 sau Sâmbăta Morților are loc, în fiecare an, în prima sâmbătă a lunii noiembrie.

Mesaje de Ziua Morților 2019. Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019. Sambata, 2 noiembrie, Biserica Ortodoxa a randuit sa se faca pomenirea mortilor.

Pomenirea din aceasta zi, este cunoscuta si sub denumirea de Mosii de toamna. 

Trecerea în neființă a unei persoane este cel mai greu moment din viață. De multe ori îți e imposibil să scrii mesaje de condoleanțe pentru că oricât de sincere și de frumos ar fi concepute ele, nu vor ajuta cu mare lucru: persoana care a plecat în Ceruri nu se va mai întoarce înapoi. Cu toate acestea, e bine să transmiți mesaje călduroase, să arăți familiei răposatului că îi ești aproape.

Mesaje de Ziua Morților 2019.  Mesaje de condoleanțe din care te poți inspira

Într-un fel, aceste mesaje nu fac altceva decât să mai aline puțin din durerea cea mare pe care o simte o persoană care și-a pierdut mama, tatăl, bunicii, frații, verișorii sau cel mai bun prieten. Îți prezentăm în rândurile de mai jos 15 dintre cele mai potrivite mesaje de condoleanțe pe care să le transmiți familiei răposatului.

Mesaje de Ziua Morților 2019.  Când timpul este pe sfârşite şi o fiinţă dragă ne părăseşte pentru totdeauna, soarele îşi pierde căldura razelor sale, iar noi purtăm doliul întunericului, care rămâne în urma ei. Dumnezeu să-l/ o ierte!;

Golul lăsat în urmă este infinit. Nu te vom uita niciodată;

Ceasul despărţirii a sosit, lăsând în urmă un gol imens şi lacrimi de durere fără margini. Sincere condoleanţe!

Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu. Sincere condoleanțe!;

Mesaje de Ziua Morților 2019.  În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că nimic nu-ţi mai poate mângâia sufletul odată cu pierderea fiinţei iubite. Sincere condoleanţe familiei îndoliate!

Cu sufletele împietrite am aflat de moartea mamei tale. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!;

Cu sufletele triste îți urăm din toată profunzimea sincere condoleanțe pentru pierderea tatălui tău;

S-a stins o fiinţă atât de dragă, lăsând în urmă durere si tristeţe. In aceste clipe atât de grele pentru tine îţi suntem alături. Sincere condoleanţe!
Nu vom uita niciodată veselia și gingășia ființei pe care azi am pierdut-o cu toții. Dumnezeu să o ierte!;

Mesaje de Ziua Morților 2019.  Ziua de (n.r.: se completează cu data morții respectivei persoane) rămâne în amintirea noastră și a celor care ne vor urma drept una dintre cele mai triste zile din …;
Sincere condoleanţe familiilor îndurerate. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire;

Am aflat cu durere în suflet de trecerea soţului tău în lumea celor drepţi. După atâţia ani Dumnezeu a hotărât să vă despartă şi să pună capăt unui drum presărat de dragoste şi dăruire. Sincere condoleanţe!;

Sincere condoleanţe familiei îndurerate. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămaşi nemângâiaţi de tragica despărţire;

Mesaje de Ziua Morților 2019.  Dumnezeu a hotărât să vă despartă şi să pună capăt unui drum presărat cu dragoste şi dăruire. Sincere condoleanţe!;

Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. In acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!

Potrivit Sfintei Scripturi, dupa moarte urmeaza Judecata particulara, in urma careia omul ajunge sa se impartaseasca fie de fericire, fie de suferinta, stari date de modul vietuirii pe pamant (unit cu Dumnezeu sau despartit de El). Aceste stari nu sunt definitive, ele dureaza pana la Judecata Universala, cand va avea loc invierea intregului neam omenesc si cand vor avea loc hotararile finale legate de starea de fericire sau suferinta. Noi ortodocsii ne rugam pentru cei morti, pentru ca avem credinta ca prin rugaciunile noastre, sufletul pentru care ne rugam va ajunge la Judecata universala, intr-o stare mai buna decat aceea cu care s-a despartit de trup, conform crestinortodox.ro.

Mesaje de Ziua Morților 2019.Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019.  "Moşii de toamnă" sunt pomeniți în prima sâmbătă din noiembrie în fiecare an. În biserici au loc slujbe şi se împart pachete cu mâncare celor săraci. În plus, se aprind lumânări care semnifică atât lumina credinţei, cât şi a faptelor bune ale celui comemorat.

„Moşii de toamnă” se sărbătoresc în fiecare an în prima sâmbătă din noiembrie. Tradiţia spune că astăzi e bine să fim împăcaţi cu toţi oamenii, să fim îmbrăcaţi curat, iar femeile să aibă capul acoperit. De asemenea, în această zi nu este bine să spălăm haine sau să facem alte munci.

Calendar ortodox octombrie 2019. Ce sărbători cu cruce roșie sunt în octombrie?

Ținând seama că nu știm unde se află cei morți, ne rugăm atât pentru cei din iad, cât și pentru cei din rai.

Mesaje de Ziua Morților 2019. Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019. De ce facem pomenire morților?

Mesaje de Ziua Morților 2019. Moşii de toamnă 2019 - Biserica îi numește pe cei trecuți în viața de dincolo „adormiți”, termen care are înțelesul de stare din care te poți trezi. Ea nu vorbește de trecere într-o stare de neființă, ci de trecere dintr-un mod de existență în alt mod de existență. Hristos îi va dărui cuvântului „adormit”, înțelesul care îl asociază cu învierea. Când Mântuitorul ajunge în casa lui Iair, a cărui fiică, de numai 12 ani, de abia murise, spune: „Nu plângeți; n-a murit, ci doarme” (Luca: 8,52). 

Mesaje de Ziua Morților 2019. Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019. În ziua de Moși se săvârșește Sfânta Liturghie

La Proscomidie, preotul scoate din prescură miridele pentru morți și le așază sub Sfantul Agnet, rostind numele morților de pe pomelnicele ce i-au fost aduse. În cadrul Sfintei Liturghii, Agnetul se preface în Trupul și Sângele Domnului. Astfel, miridele (care îi reprezintă pe cei pomeniți), participă la sfințenie prin prezența lor alături de Trupul Lui Hristos de pe Sfântul Disc.

Mesaje de Ziua Morților 2019. Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019. Sâmbăta, ziua de pomenire a morților

Mesaje de Ziua Morților 2019. Moşii de toamnă 2019 - Sâmbăta e ziua în care Mântuitorul a stat în mormânt cu trupul, iar cu sufletul S-a pogorât la iad, ca să elibereze din el pe toți drepții adormiți. Biserica face pomenirea celor adormiți sâmbăta și pentru că această zi premerge duminicii – ziua Învierii – numită și cea dintâi zi a noii creații sau a opta zi, ziua veșniciei.

Mesaje de Ziua Morților 2019. Moșii de toamnă 2019. Sâmbăta morților 2019. În spațiul românesc există 20 de zile de Moși

Simion Florea Marian menționa în lucrarea „Trilogia vieții”, „că pe tot parcursul anului, în spațiul românesc există 20 de zile de Moși”. Cuvântul „moși” vine de la „strămoși”, și se referă la persoanele trecute la cele veșnice. Cu apelativul „moși” sunt numiți nu doar morții, ci și principalele sărbători ce le sunt consacrate, precum și pomenile făcute pentru ei. Din zilele de Moși amintim: „Moșii de primăvară” (de Macinici), „Moșii de vară” (sâmbăta dinaintea Rusaliilor), „Moșii de toamnă” (în prima sâmbătă din luna noiembrie), „Moșii de iarnă” (sâmbăta dinaintea Duminicii lăsatului sec de carne).