Mesaje de Sfanta Maria - Ce urari sa le trimiti sarbatoritilor pe 8 septembrie
Mesaje de Sfanta Maria - În fiecare an, la data de 8 septembrie, creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept Sfânta Maria Mică. Este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie şi totodată cea mai mare sărbătoare a toamnei. În această zi credincioşii merg de dimineaţa la biserică, pentru a asculta slujba şi pentru a se închina la icoana Maicii Domnului.
Mesaje de Sfanta Maria - Naşterea Maicii Domnului este una dintre cele patru sărbători dedicate Fecioarei Maria. Potrivit tradiţiei, în ziua de Sfânta Maria Mică se fac pelerinaje la mănăstiri şi se duc la biserică fructe, pâine şi lumânări, pentru a fi sfinţite. Potrivit statisticii, în România, peste 1.800.000 de femei poartă numele de Maria, Mărioara, Mariana şi în jur de 400.000 de bărbaţi se numesc Marian sau Marin.
MESAJE DE SFANTA MARIA
* De Sfânta Maria, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulţi ani!
* La mulţi ani Maria (Marian)! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioară să-ţi lumineze drumul în viaţă.
* Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfânta Maria!
* Întocmai ca Fecioara Maria al cărei nume îl porti, învaţă să ierţi, să fii mai bun, mai înţelept, să mă ierţi când greşesc şi să mă înveţi să fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulţi ani!
* În aceasta zi specială îţi transmit cele mai sincere urări. Să ai o viaţa plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească mereu. La mulţi ani de ziua numelui tău!
* Fie ca toate întâmplările frumoase şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfânta Maria cât mai frumoasă!
MESAJE DE SFÂNTA MARIA: La mulţi ani!
La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îţi doresc să ţi se îndeplinească toate dorinţele.
Ziua numelui tău
Mesaje şi urări de Sf. Maria
Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu şi frumos, la fel de pur şi gingaş că ţine. Îţi doresc numai bine şi să ai parte de toată fericirea din lume!
Toate cele bune de ziua ta
Mesaje şi urări de Sf. Maria
La mulţi ani, Maria! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioara să-ţi lumineze drumul în viaţă!
La mulţi ani de ziua numelui!
Fie că Sf. Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!
La mulţi ani cu ocazia onomasticii
O sărbătorim pe Fecioara Maria şi te sărbătorim pe ţine. Să rămâi mereu blanda, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău!
La mulţi ani de ziua ta
Astăzi e ziua ta, o zi frumoasă pentru ţine. La mulţi ani, Maria!
La mulţi ani într-o zi specială
Pentru că astăzi este o zi specială pentru ţine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului La mulţi ani!
MESAJE DE SFANTA MARIA: MESAJE; SMS, URĂRI
· Aş vrea să îmi fi aproape mereu, cum ai fost şi până acum şi să mă bucur în fiecare zi de puritatea şi căldură sufletului tău, rupt parcă din dragostea Fecioarei Maria.
· Azi e ziua ta, ziua numelui tău, un nume frumos şi simplu. Să fi cuminte şi să asculţi de prietenii tăi pentru că noi îţi dorim numai bine, fericire şi să ai parte de toată fericirea din lume.
· Azi, de ziua numelui, îţi urez şi eu să fii iubit(a) şi să ai parte de tot ce îţi doreşti. La mulţi ani!
· Că o lumina caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viaţă mea şi mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând şi mai înţelegător, întocmai că Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi. Mulţumesc că mă călăuzeşti şi că ai grijă de mine!
· Când eu mă rătăcesc, de ţine, de familie, tu că o sora plină de încredere în mine şi în rătăcirile mele, ajută-mă să găsesc drumul spre ţine, spre casă…Şi întocmai Că Fecioara Maria al cărei nume îl porţi, să mă ierţi când greşesc şi să mă invati să iubesc, aşa cum a învăţat Ea omeniarea să iubească şi să ierte.
· Chiar dacă ai nume de sfânta ştiu că diseară o să ne dai de băut, o să ne cinsteşti şi o să ne primeşti cu masă plină. Sper să rămâi mereu un spirit tânăr şi plin de viaţă, să fim mereu împreună şi să nu uităm niciodată frumoasă prietenie dintre noi.
· Cineva acolo sus te iubeşte… cineva aici jos ţine tare mult la ţine. La mulţi ani!
· Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate, fericire şi tot binele din lume şi să ai parte numai de zile senine şi însorite!
· Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un sincer “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce va doriţi lângă cei dragi.
· Cu ocazia zilei de nume, îţi doresc un munte de sănătate, o mare de iubire şi un ocean de fericire!
· Cu ocazia zilei Sfinţişorului tău, îţi doresc o ora de linişte, o zi senină, o săptămâna de bucurii, o luna de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!
· De Sfânta Maria, zi sfânta, să se răsfrângă asupra ta bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inima mare şi iubitoare. La mulţi ani!
· De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o să ţi le pui. La mulţi ani, Maria!
· Dragă Maria, îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioara să-ţi lumineze drumul în viaţă! La mulţi ani, Maria.
· Dumnezeu mi-a dat familia, Sfânta Fecioara Maria al cărui nume îl porţi mi te-a dăruit, pentru a mă bucură de o astfel de prietenie. Mă bucur că ai apărut în viaţă mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simţi o prietenie adevărată! Să îţi fie viaţă binecuvântare şi bucurie întocmai că numele sfânt pe care îl porţi!
· E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor. Este ziua numelui tău! La Mulţi Ani!
· E ziua ta, Maria, un nume frumos şi simplu, la fel de pur că ţine şi la fel de gingaş. La mulţi, ani!
· Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasă din tot anul, căci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!
· Este minunat să ştii că cineva te place, cineva se gândeşte la ţine, cineva are nevoie de ţine…dar e şi mai minunat să ştii că există cineva care nu-ţi uită niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!
· Felicitări dragul meu cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani!
· Fie că această zi să-ţi dechida poartă unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ţi dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri şi multă iubire! La mulţi ani!
· Fie că din această zi sfânta, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. Multă sănătate! La mulţi ani!
· Fie că Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la ţine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani!
· Fie că lumina Sfintei Marii să ne ţine mereu aprinsă calea dragostei! Te iubesc, femeie simplă cu nume sfânt!
· Fie că Sfânta Maria să te ocrotesca, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!
· Fie că toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Maria cât mai frumoasă!
· Îmi luminezi întreagă zi cu zâmbetul tău şi îmi luminezi viaţă cu bunătatea şi felul tău frumos de a fi. Aş vrea să îmi fi aproape mereu, cum ai fost şi până acum şi să mă bucur în fiecare zi de puritatea şi căldură sufletului tău, rupt parcă din dragostea Fecioarei Maria.
· Întocmai că Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi, învaţă să ierţi, să fi mai bun, mai înţelept, să mă ierţi când greşesc şi să mă înveţi să fiu, la rândul meu, un om mai bun.
· Îţi doresc că de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă şi îţi urez un sincer La Mulţi Ani!
· Îţi doresc să ai parte de o zi de nume minunată şi să ştii că eşti şi vei fi mereu iubit/a de toţi prietenii tăi. Cu drag, …
· Îţi mulţumesc că îmi luminezi viaţă cu prezenţa ta, în fiecare zi! La mulţi ani, dragă mea Maria!
· Îţi urez La mulţi ani, pentru că porţi acest nume şi fie că Sfânta Maria pe care o reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi liniştea interioară.
· Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădina plină cu flori.
· Iubirea tăcută şi nemărginită ce mi-o porţi, încrederea şi respectul faţă de ţine, de mine, de noi, de relaţia noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult. Îi cer Fecioarei Maria cea al cărei nume îl porţi, să rămână cu ochii asupra ta, să îţi călăuzească paşii, să îţi luminze viaţă şi să îţi dea puterea să păstrezi în suflet iubirea pe care mi-o porţi cu aceeaşi intensitate cu care şi eu la rândul meu o port.
· La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îţi dorim să ţi se îndeplinească toate dorinţele. Sănătate şi numai bucurii.
· La mulţi Ani şi să ai parte de un ocean de sănătate, un munte de noroc şi un camion cu bani!
· La mulţi ani şi Sfânta Maria să te călăuzească mereu!
· La mulţi ani, plini de fericire şi de împliniri! Să te pupe norocul şi să ai numai zâmbete şi soare în calea ta!
· Mă bucur că exişti în viaţă mea şi mă bucur că Fecioara Maria, al cărui numei îl porţi, mi te-a dăruit pentru a mă bucură de prietenia ta sinceră şi necondiţionată.
· Mâine e ziua ta, ziua numelui tău, un nume frumos şi simplu. Să fi cuminte şi să asculţi de prietenii tăi pentru că noi îţi dorim numai bine, fericire şi să ai parte de toată fericirea din lume.
· Ne gândim cu toţii la ţine şi pentru că astăzi este o zi specială îţi urăm un sincer La mulţi ani!
· Nu te-am uitat şi îţi doresc să ai o zi plină de împliniri. La Mulţi Ani!
· O prietenie sinceră, înseamnă întotdeauna o legătură între oamenii cu aceleaşi principii, aceleaşi idealuri, aceleaşi bucurii, aceleaşi lacrimi. O prietenie sinceră este o binecuvântare pentru fiecare din noi, iar prietenia mea cu ţine, este o prietenie sinceră, că un talisman aducător de noroc.
· O sărbătorim pe Fecioara Maria şi te sărbătorim pe ţine. Îmi doresc să fi mereu aşa, blând, bun şi drăguţ cu toţi cei din jurul tău. Eşti un prieten de nădejde şi un adevărat om. Iartă, iubeşte şi trăieşte frumos cu cei din jurul tău.
· O zi frumoasă este mâine, o zi frumoasă pentru ţine.O floare şi un La mulţi ani foarte mare! Să creşti mare şi frumoasă şi să fii şi sănătoasă!
· Pentru că astăzi este o zi specială pentru ţine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii, multă sănătate, şi Dumnezeu să te călăuzească şi să orânduiască totul cum este mai bine pentru ţine! Fie că anii ce se scurg să treacă, precum razele soarelui mângâie o floare ce stă să înflorească! “La mulţi ani!”
· Pentru că eşti o persoană atât de bună, de drăguţă şi de loială, îmi doresc că Fecioara Maria, al cărei nume în porţi, să aibă grijă de ţine, să îţi călăuzească toţi paşii şi să îţi lumineze calea în viaţă.
· Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată înţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească!
· Se spune că iubiţii sunt că luna, iar fraţii că stelele. Eu am observat că cerul poate arată bine fără luna, dar niciodată fără stele, adică fără ţine. La mulţi ani, fratiorule/iubitule!
· Sfântul căruia îi porţi numele să te ocrotească în fiecare zi. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!
· Ţi-ai schimbat şi sacrificat viaţă pentru a da naştere unui vis, pentru a creşte un vis, pentru a te bucură de acest vis. Şi mă bucur mama, să ştiu că eu sunt visul tău! Poate că nu toate mamele vin din lumea sfinţilor, dar tu mama sigur vii din lumea Sfintei Marii al cărei nume îl porţi! La mulţi şi fericiţi ani de căutare a luminii pentru puiul tău.
· Un cer albastru fără nori, În calea ta să fie, Să ai în viaţă numai flori, Noroc şi bucurie! La Mulţi Ani!
· Un ocean de sănătate, Un munte de noroc, Un camion cu bani, Şi un sincer: La mulţi ani Maria!
· Un zâmbet are puterea de a îndrepta totul şi de a umple totul de lumina. Sper să ai parte de cât mai multe zâmbete în viaţă…La Mulţi Ani!
MESAJE DE SFANTA MARIA: Tradiţii şi obiceiuri
Pe 8 septembrie, de Naşterea Maicii Domnului, bărbaţii nu meşteresc şi nu fac treaba în gospodărie, iar femeile nu cos şi nu spală rufe. Se spune că rugăciunile adresate Maicii Domnului în această sfântă zi de sărbătoare de către cele care îşi doresc un copil sunt mai ascultate ca oricând.
În credinta populară, sărbatoarea Naşterii Maicii Domnului reprezintă hotarul astronomic dintre vara şi toamnă, momentul în care se dă startul lucrurilor agricole de toamnă şi momentul în care noul anotimp începe să îşi intre în drepturi.
Este ziua în care unele pasari precum randunelele isi pregatesc calatoria spre tarile calde, iar gazele si reptilele se retrag in pamant. Este ziua in care plantele nu mai sunt bune de leac si îşi pierd puterile tamaduitoare. Este ziua in care vremea incepe sa se strice, devenind capricioasa si mai racoroasa, cum se intampla in fiecare toamna lasata de la Dumnezeu.
Este ziua in care se da drumul culesului de vii, se bat nucii pentru a avea rod bogat si anul viitor, se jupoaie coaja ulmilor si se da startul targuilor si iarmaroacelor de toamna.
Aceasta zi a Nasterii Maicii Domnului trebuie cinstita cu bucurie si tinuta de toata lumea. Nu se cade sa lucrezi sau sa faci treburi gospodaresti tocmai in aceasta zi sfanta.
Mai exista si o alta superstitie romaneasca conform careia cei care mananca gatit la foc in aceste zile au sansa de a atrage asupra lor boli care ii pocesc. Se aprinde in schimb candela in dreptul icoanei Maicii Domnului si se lasa sa arda pe tot parcursul sarbatorii.
MESAJE DE SFANTA MARIA: istoricul sărbătorii
Credincioşii ortodocşi şi catolici prăznuiesc, duminică, Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, aşa cum este numită în popor, prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie.
Sfânta Scriptură nu relatează acest eveniment, dar scrierile apocrife oferă foarte multe amănunte despre originea şi copilăria Fecioarei Maria. Cea mai importantă sursă o reprezintă Protoevanghelia lui Iacov, o lucrare iudeo-creştină din secolul al II-lea.
Părinţii Fecioarei Maria sunt Ioachim şi Ana. Tatăl ei era din seminţia lui Iuda şi urmaş al regelui David, iar mama sa era fiica preotului Matthan şi descendentă din familia preoţească a lui Aaron. Astfel, avea să se împlinească proorocia că Mesia va avea o dublă descendenţă - împărătească şi preoţească.
Pentru că nu aveau copii, Ioachim şi Ana erau ironizaţi şi batjocoriţi de oameni, lipsa urmaşilor fiind considerată un blestem al lui Dumnezeu. Totuşi, ei nu s-au răzvrătit împotriva Domnului, nici nu au renunţat la viaţa lor virtuoasă, ci s-au rugat în continuare, nădăjduind în bunătatea Sa. Tradiţia spune că în al cincizecilea an al căsătoriei lor, Marele Preot de la Templu le-a refuzat în public jertfa, numindu-i "blestemaţi".
Întristaţi, cei doi s-au îndreptat spre casa lor din Seforis şi au hotărât să se retragă fiecare în post şi rugăciune. Ioachim i-a spus soţiei sale, Ana: "Pe mine nu mă îndeamnă inima să mai intru în casa mea, căci noi suntem urgisiţi de Dumnezeu. Iată, eu mă duc în munte şi acolo voi posti şi mă voi ruga lui Dumnezeu, doar, doar se va milostivi şi ne va da şi nouă un copil". Iar Ana a început să se roage lui Dumnezeu, promiţându-I că de va naşte fiu sau fiică îi va închina Lui pruncul cu toată inima şi-l va da să slujească în biserica slavei Sale.
Îngerul Gavriil i s-a arătat fiecăruia spunându-le că rugăciunea lor nu a fost trecută cu vederea şi că Dumnezeu le va trimite binecuvântarea Sa. Tot el le-a vestit că acest prunc se va umple de Duh Sfânt din pântecele mamei sale şi că va fi un "vas ales lui Dumnezeu" (Luca 1, 4-23).
Astfel, potrivit tradiţiei, când Maria a împlinit trei ani, sfinţii Ioachim şi Ana au adus-o la templu, unde avea să rămână până la vârsta de 14 sau 15 ani.
Naşterea Maicii Domnului este sărbătorită şi de copţii egipteni şi de iacobiţii sirieni, separaţi de Biserica Ortodoxă după Sinodul al patrulea ecumenic. Având în vedere că ei n-au împrumutat aproape nimic de la ortodocşi după despărţirea lor de Biserica Ecumenică, înseamnă că sărbătoarea era cunoscută şi înainte de această despărţire. Începutul ei trebuie pus deci între Sinodul III ecumenic (431) şi Sinodul IV ecumenic (451).
În Apus, sărbătoarea este adoptată în timpul papei Serghie I (687-701). Data de 8 septembrie, aleasă pentru prăznuire, reprezintă ziua sfinţirii unei biserici dedicate Fecioarei Maria, construită la Ierusalim de împărăteasa Eudoxia, la începutul secolului al V-lea.
MESAJE DE SFANTA MARIA: hotarul dintre vară şi toamnă
În calendarul popular, sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. Bătrânii spun că în această zi, rândunelele pleacă spre ţările calde, insectele încep să se ascundă în pământ iar frigul îşi face simţită prezenţa. De aici şi proverbul: "O trecut Sântămaria, leapădă şi pălăria!". Este vremea în care au loc târguri şi iarmaroace.
Din această zi începe culesul viilor, al unor fructe şi plante medicinale, bătutul nucilor, recoltarea ogoarelor, semănatul cerealelor de toamnă.