MENIU

Mercenarii Wagner s-au înregistrat în Rusia ca firmă de consultanță! Imagini cu sediul oficial din Sankt Petersburg - VIDEO

Grupul Wagner, din Rusia / Foto: Profi Media

Grupul de mercenari Wagner, care luptă alături de armata rusă în Ucraina, s-a înregistrat în Rusia drept firmă de consultanţă, conform informațiilor furnizate de Ministerul britanic al Apărării.

În documentaţia depusă pentru autorizare în 27 decembrie, Wagner a menționat ca obiect de activitate „consultanţă în management”, fără a preciza activităţile paramilitare, conform Ministerului britanic al Apărării, relatează dpa preluat de HotNews.ro.

Britanicii apreciază că înregistrarea oficială marchează dezvoltarea rapidă a grupului Wagner, tradiţional netransparent, şi că nu este clar dacă demersul oficial va fi utilizat pentru conducerea activităţilor paramilitare.

Firmele private militare şi de securitate sunt ilegale în Rusia, menţionează dpa, citată de Agerpres.

Wagner dispune în prezent de aproximativ 50.000 de luptători în Ucraina, unde a devenit o „componentă-cheie” a războiului declanşat de Rusia, precizează raportul citat.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a finanţat probabil forţa de mercenari, parţial cu fonduri de stat obţinute din contractele cu guvernul ale altor companii pe care le deţine, mai afirmă ministerul.

„Înregistrarea are probabil ca obiectiv maximizarea profiturilor comerciale ale lui Prigojin şi creşterea legitimităţii organizaţiei, care are o componentă de imagine tot mai mare!

Mai multe articole despre:
wagner grup wagner mercenari consultanta rusia