MENIU

Procurorii verifică alte 5 morți suspecte în spitalul groazei. Cazurile, semnalate ANTERIOR sesizării privind decesele cauzate de scăderea dozelor de noradrenalină

Încă 5 decese suspecte sunt investigate de anchetatori. Foto/Inquam

Procurorii care instrumentează dosarul crimelor din Spitalul Pantelimon au hotărât să se documenteze mai bine despre alte cinci cazuri de decese care au avut loc în aceeași perioadă în care a decedat și bărbatul de 54 de ani.

Decesele a cinci pacienţi morţi în ATI fuseseră deja reclamate ca morţi suspecte la Parchet, înainte de sesizarea privind scăderea dozelor de noradrenalină. 

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti informează, marţi, că „de-a lungul timpului”, Parchetul a primit sesizări privind decese suspecte ale unor pacienţi internaţi la mai multe unităţi sanitare din Capitală, inclusiv  la Spitalul Sfântul Pantelimon. Cinci astfel de dosare de moarte suspectă au fost deschise, recent, în urma morţii unor pacienţi la Spitalul Sfântul Pantelimon. 
 
Reprezentanţii Parchetului au precizat că, ulterior dispunerii autopsiilor în cele cinci cazuri, a apărut sesizarea care face obiectul dosarului, în care era reclamată moartea a 20 de persoane. 
 
„Cei cinci sunt persoane decedate la Spitalul Sântul Pantelimon, cu privire la care s-au făcut la momentul respectiv dosare de moarte suspectă, iar ulterior ne-am dat seama că decesele provin din perioada critică. Suntem interesaţi de rezultatele celor cinci autopsii, pentru a vedea dacă sunt relevante în cauză. Nu se fac acum exhumări”, au transmis reprezentanţii unităţii de parchet.
 
Aceştia menţionează că autopsiile în cele cinci cazuri au fost dispuse înainte să apară sesizarea privind cele 20 de decese.
 
Conform procurorilor, printre dosarele de moarte suspectă anchetate la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se numără şi dosarele cu decese din spitale, declarate cazuri medico-legale conform unor criterii din Normele metodologice privind efectuarea autopsiilor. În fiecare zi, la Parchetul din Capitală sunt primite cel puţin cinci asemenea sesizări care vizează decese în spitale.

În cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, Anca Alexandrescu a arătat pagini din referatul procurorilor în cazul spitalului groazei, Sf. Pantelimon, iar dezvăluirile sunt șocante:

Șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon, "surprinsă" de dezvăluirile procurorilor despre saloanele morții

Referatul procurorilor în dosarul de la spitalul Sf. Pantelimon. Stenograme incendiare care arată cum operau asasinele în halate

„Deci ele se bazau pe faptul că nu pot fi prinse. De asta insistenta lor de a le spune asistentelor ”in foaie scrii in continuare 20, și la injectomat 1”, a comentat Anca Alexandrescu.

„Daca stii ca esti nevinovat si ca nu ai facut absolut nimic, cum iti pui problema ca nu iei 25, ca iei 7, iar soțul intreaba ca este cu optimizare?”, a mai comentat Anca Alexandrescu. 

Traian Băsescu le ia apărarea medicilor de la spitalul groazei. Ce spune fostul președinte despre doamnele „cu coasă”

Traian Băsescu a intervenit în scandalul momentului de la Spitalul Sfântul Pantelimon și spune că totul este un spectacol regizat. Mai mult, fostul președinte al României le ia apărarea cadrelor medicale și aruncă totul pe seama procurorilor spunând că acuzațiile sunt iresponsabile și că asistentele trebuiau să fie supuse unui control psihiatric.