MENIU

Medicul Adrian Wiener, deputat USR: Nu cred că școala, așa cum o știam înaintea pandemiei, va fi posibilă în următoarea perioadă 

Medicul Adrian Wiener, deputat USR

Deputatul USR Adrian Wiener susține că nu va fi posibilă, în următoarea perioadă, şcoala cu elevii din toate clasele prezenţi simultan la cursuri în toate localităţile din România.

 

Medic de profesie, Wiener spune că este „imperativ” ca, din semestrul al doilea, unităţile de învăţământ să fie deschise cel puţin pentru preşcolari, clasele 0 - a IV-a, a VIII-a şi a XII-a, cel puţin în zonele verzi şi galbene, într-un mesaj postat joi pe Facebook.

„Sunt părinte.
Înțeleg nemijlocit presiunea uriașă pusă pe copii ca urmare a întreruperii școlii. Pierderea unor capitole importante din parcursul educațional, a abilităților de interacțiune socială, a ritmului firesc. Și poate impactul cel mai mare este resimțit de copiii din învățământul preșcolar și din clasele primare. Pentru ei, colectivitatea și comunitatea sunt ca aerul –  mediul firesc de formare emoțională ca ființe umane.
Vorbim de viitorul copiilor și de prezentul familiilor. Sub nicio formă, decizia cu privire la deschiderea școlilor nu trebuie să fie una politică, ci una documentată și fundamentată de specialiști. 
Nu cred că școala, așa cum o știam înaintea pandemiei – cu elevii din toate clasele prezenți simultan la școală în toate localitățile din România- va fi posibilă în următoarea perioadă. 
Cred însă că este imperativ ca din semestrul 2 unitățile de învățământ să fie deschise, cel puțin pentru preșcolari, clasele 0-VI, VIII și XII; cel puțin în zonele verzi și galbene- cu incidență cumulată de sub 3/1000”, a scris deputatul USR de Arad Adrian Wiener pe Facebook.