MENIU

Medicamente expirate, aruncate în lacul Tanița, sursă de apă potabilă pentru clujeni. Decizie de ULTIM MOMENT a DSP

Medicamente expirate, descoperite într-un lac din Cluj
Medicamente expirate, descoperite într-un lac din Cluj

Comisarii Gărzii de Mediu Cluj au găsit medicamente expirate din Germania pe lacul Tarnița, din care beau apă clujenii, relatează realitateadecluj.net.

Aceștia au fost sesizați de către Biroul Arii Protejate al Salvamontului Cluj. În urma controlului, au fost găsite ambalaje atât pe lac cât și pe mal, erau cutii pline cu medicamente expirate din 2019 și 2020.

Garda de Mediu Cluj a anunțat și poliția. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești s-au deplasat în zona lacului Tarnița, unde, în cadrul verificărilor preliminare au fost descoperite și ridicate diverse ambalaje și medicamente care păreau a fi neutilizate.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de infectarea prin orice mijloace a surselor sau rețelelor de apă, dacă apa devine dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, urmând ca la finalizarea investigațiilor să fie dispuse măsuri legale.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunțat, în urmă cu scurt timp, că a fost oprită captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din Lacul Someşu-Cald.

“S-a luat legătura telefonic cu Direcţia de Sănătate Publică ocazie cu care au precizat că au oprit captarea apei potabile din Lacul Tarniţa, alimentarea cu apă făcându-se în continuare din Lacul Someşu-Cald”, transmit autoritatile, potrivit presei locale.