MENIU

Medic palestinian care dă LECŢII STATULUI. Le oferă medicilor angajaţi CAZARE GRATUITĂ!

Medicul palestinian care dă lecţii statului român

Medic palestinian, mai tare ca statul român! În mai puţin de doi ani, şi-a construit şi şi-a dotat un centru medical, care deserveşte localităţi întregi, după ce spitalul din regiune a fost închis de ministerul Sănătăţii. Dar acum duce lipsă de personal. Are nevoie de doi specialişti, cărora le va plăti transportul şi le va oferi şi cazare gratuită, numai să vină să lucreze în cabinetele lui. Vorbim despre un medic din judeţul Iaşi, care face concurenţă sistemului sanitar din ţara noastră.

De 37 de ani, medicul Ali Ghneim, originar din Palestina, locuieşte în Romania, în oraşul Târgu Frumos. La Iaşi a făcut Facultatea de Medicină, iar câţiva ani mai târziu s-a îndrăgostit de o ieşeancă, pe care a şi luat-o de nevastă. Pentru că în urmă cu doi ani un oraş întreg a rămas fără spital, palestinianul şi-a deschis un centru medical în Târgu Frumos. A adunat cu greu bani, a făcut şi împrumut la bancă, dar în câteva luni a reuşit să ridice un centru medical complet echipat din punct de vedere sanitar.

Medicul se confruntă, însă cu o criză de personal. Are nevoie de doi specialişti care să lucreze în cabinetele de pediatrie şi pneumologie. Pentru ei are şi o ofertă greu de refuzat.

Ali Ghneim: Eu am nevoie de doi medici şi am zis că eu decontez transportul şi să stea în apartament, le pun la dispoziţie".

Centru medical este deschis în permanenţă pentru pacienţii din regiune.

Medicul aşteaptă acum să afle de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi dacă va primi din toamnă cei doi specialişti, pentru ca central medical să funcţioneze la capacitate maximă.