MENIU

Medic, despre combaterea pandemiei: Fără un lockdown și școală online în România nu cred că se poate evita

Sursa foto: Pixabay

Medicul Radu Lupescu consideră că necesară o carantină totală în România, cu toate școlile în online, după ce marți a fost înregistrat cel mai negru bilanț COVID de la debutul pandemiei.

Medicul explică ce ar trebui să facă autoritățile din România în perioada imediat următoare, pentru a combate epidemia de Covid-19.

,,Fără un lockdown și școală online în România nu cred că se poate evita. E o chestiune de sănătate publică și, din păcate, depășește decizia individuală. Dacă vrem clar să ieșim din pandemie, trebuie măsuri restrictive și control, comunicare largă și oprirea celor care comunică știri false. Cooptarea cât mai multor servicii private, cât mai repede, pentru primirea pacienților în stare gravă. Asta implică o pregătire de câteva zile’’, a precizat Radu Lupescu, potrivit hotnews.ro.

În plus, medicul prezintă cum arată acum viața în Franța, dar care este situația pandemică

,,Secțiile ATI sunt acum relativ goale. Sunt 1.050 de pacienți în stare gravă în Franța, în continuă scădere. Aici sunt vaccinați 88% dintre oamenii de peste 12 ani. 86% au ambele doze. Imensa majoritate din cei în stare gravă sunt nevaccinați. În septembrie, din cei 13 pacienți la ATI în Strasbourg era vaccinată o singură persoană. Imensa majoritate a celor spitalizați în Franța sunt oameni nevaccinați.

În Franța este o viață aproape normală, dar se respectă regulile. În autobuz toată lumea purta mască, la fel și în metrou. Am fost în weekend la un meci de fotbal cu 25.000 de oameni, la Strasbourg - accesul este cu certificat COVID, toată lumea poartă mască. Trebuie să fim foarte atenți, să nu ne relaxăm total, chiar dacă cifrele sunt foarte bune. Valul 4 în Franța a fost unul ușor, pentru că, deși au fost mulți infectați, au fost puține decese și cazuri grave, grație campaniei de vaccinare’’, a precizat medicul Radu Lupescu.

Mai multe articole despre:
medic pandemie covid carantina scoala online