MENIU

McDonald's, focar grav de E. Coli, în SUA: un mort și zeci de oameni îmbolnăviți

McDonald's, focar grav de E. Coli, în SUA: un mort și zeci de oameni îmbolnăviți

O persoană a murit, iar alte câteva zeci s-au îmbolnăvit cu E. Coli după ce au consumat hamburgeri de la celebrul lanț de restaurante americane, McDonald’s. Este vorba de hamburgerii Quarter Pounder, care se pare că în unele state americane ar fi temporar indisponibili. Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a pornit deja o anchetă. 

Îmbolnăvirile, care au început la sfârșitul lunii septembrie, s-au răspândit în 10 state din vestul SUA, majoritatea celor 49 de cazuri fiind descoperite în Colorado și Nebraska, a precizat agenția americană din domeniul sănătății.

 

Acțiunile lanțului de fast-food au scăzut cu peste opt procente în ședința de tranzacționare, după anunț.

 

Zece persoane au fost spitalizate, inclusiv un copil cu sindrom hemolitic uremic – o afecțiune gravă care afectează vasele de sânge din rinichi.

 

„O persoană bătrână, din Colorado, a murit”, a mai anunțat CDC.

 

Toate persoanele care s-au îmbolnăvit aveau aceeași tulpină a bacteriei E. coli și au afirmat că au mâncat hamburgeri Quarter Pounders de la McDonald’s înainte de apariția simptomelor.

 

Deși anchetatorii nu au identificat încă ingredientul exact care a provocat apariția focarului, ei se concentrează pe ceapa tăiată și pe chiftelele de vită – ambele au fost retrase din restaurantele McDonald’s din statele americane în care s-au înregistrat îmbolnăviri, până la finalizarea investigațiilor.

 

Hamburgerii Quarter Pounder din unele state americane ar putea fi temporar indisponibili, a adăugat CDC.

 

Agenția i-a sfătuit pe cei care au consumat un hamburger Quarter Pounder și au început să aibă simptome de otrăvire cu E. coli – cum ar fi diaree, febră de peste 38,9 grade Celsius și vărsături – să solicite asistență medicală.

 

Simptomele încep de obicei la trei-patru zile după expunere, iar majoritatea persoanelor se recuperează în cinci până la șapte zile, fără tratament. Cu toate acestea, unele cazuri pot deveni grave și necesită spitalizare.

 

McDonald’s nu a răspuns imediat unei solicitări de a transmite un punct de vedere, relatează o agenție internațională de presă.

Mai multe articole despre: