MENIU

Măsuri în vreme de coronavirus: Guvernul japonez va acorda un ajutor de 850 de euro fiecărui rezident

Shinzo Abe, premier japonia

Japonia va acorda un ajutor de 100.000 de yeni (857 euro) fiecărui rezident, japonez sau străin, a anunțat premierul Shinzo Abe, citat de HotNews.

"Vom face în așa fel încât să acordăm rapid suma la toată lumea", a afirmat Abe, în conferința de presă în care a argumentat decizia de extindere a stării de urgență la nivelul întregii țări.

Inițial, Guvernul avea în vedere acordarea a 300.000 de yeni (2.571 euro) familiilor ale căror venituri s-au diminuat din cauza pandemiei, înainte de a decide un ajutor forfetar pentru toți.

 
Măsura face parte din planul de relansare economică de peste 900 de miliarde de euro prevăzut de Executiv, în condițiile în care economia niponă era pe punctul de a intra în recesiune chiar înainte de pandemie, după ce a înregistrat o contracție a PIB-ului de 1,8% în ultimul trimestru din 2019.

Pandemia de coronavirus a lovit puternic în turismul nipom, care a înregistrat o scădere cu 90%, comerțul și industria fiind și ele grav afectate. Vestea proastă este că Țara Soarelui Rasare, așa cum este denumită Japonia, nu va putea conta nici pe efectul pozitiv al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru vara lui 2021.

Japonia are în prezent mai puține decese provocate de Covid-19 decât Europa sau Statele Unite dar ultimele cifre stârnesc îngrijoararea. Țara a ajuns, astfel, la 9,590 de infectări cu virusul din China și puțin sub 200 de decese, respectiv 196.