MENIU

Masca devine obligatorie și în spațiile deschise din Sibiu, de luni

Masca devine obligatorie și în spațiile deschise din Sibiu

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a decis introducerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Măsura intră în vigoare de luni, 3 august, ora 00:00, și îi exclude pe copiii de sub cinci ani.

În cazul piețelor agroalimentare, masca va fi obligatorie  de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 - 18:00, și permanent în weekend. Celelalte spații publice în care măsura este obligatorie permanent sunt piețele agroalimentare cu program săptămânal, piețele volante/piețele mixte, târguri generale/specializate, bâlciuri/festivaluri tematice, stațiile de autobuz, peroanele din stațiile de cale ferată, autogări, Aeroportul Internațional Sibiu - zona de parcare, stațiile de îmbarcare transport  pe cablu (Bâlea Cascadă, Bâlea Lac și Păltiniș) - în timpul staționării și îmbarcării.

De asemenea, masca trebuie purtată în timpul ceremoniilor funerare, la Grădina Zoologică în weekend, în zonele cu potențial de aglomerare (casa de bilete, zona chioșcurilor și tarabelor, zona lacului de agrement), în zonele de socializare din parcuri și la evenimente culturale organizate în spații deschise - atât de către participanții la eveniment, cât și de persoanele aflate în trecere care staționează temporar în apropierea zonei delimitate a evenimentului, informează realitateadesibiu.net

Măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise a fost luată, din 1 august, în aproximativ 20 de județe. Lista completă și locurile vizate o puteți vedea AICI.

Mai multe articole despre:
masca de protectie spatii deschise sibiu