Marius Stan: Regret faptul că l-am propus pe Adamescu ca investitor la Oţelul
Primarul Marius Stan, fost preşedinte al clubului Oţelul Galaţi, a afirmat că a fost o greşeală că l-a propus pe omul de afaceri Dan Adamescu, aflat în atenţia procurorilor DNA, investitor la gruparea gălăţeană, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Regret faptul că l-am propus pe Adamescu ca investitor la Oţelul. M-am păcălit în privinţa lui, nu mă aşteptam ca unul dintre cei mai bogaţi oameni din România să se preteze la astfel de lucruri. În ceea ce priveşte insolvenţa clubului, am tras nenumărate semnale de alarmă în acest sens, nu avea cum un club pe care ştiu că l-am lăsat cu bani în cont să ajungă în câteva luni într-o astfel de situaţie. Acum văd că s-a pornit o anchetă, nu vreau să vorbesc mai multe, vom vedea care vor fi concluziile acesteia", a spus primarul Galaţiului.
Stan mai spune că s-a întâlnit cu Adamescu când s-a pus problema ca acesta să vândă echipa unui alt investitor: "Ultima dată m-am întâlnit cu Adamescu cu câteva luni în urmă, atunci când anunţa Narcis Răducan că va fi un nou investitor. Într-adevăr, nu mi-e ruşine s-o spun, îmi pasă ce se întâmplă cu această echipă, care este un simbol al Galaţiului. Când vezi că acest simbol este batjocorit este normal să te intereseze ce se întâmplă cu viitorul acestei echipe. N-am găsit răspunsul potrivit, din păcate".
Clubul Oţelul Galaţi a fost preluat în 14 septembrie 2012 de The Nova Group, firmă controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.
de 15.000 de euro şi, respectiv, 5.000 de euro, pentru ca magistraţii să dea soluţii favorabile în dosarele privind insolvenţa unor firme ale omului de afaceri, potrivit DNA.
Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.
Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.
Insolvenţa FC Oţelul Galaţi, Piaţa de Gros, Rosegur şi Argirom International se numără printre dosarele în care judecătorii Mircea Moldovan şi Elena Rovenţa au intervenit, selectând şi desemnând în mod discreţionar lichidatorii judiciari, în schimbul unor favoruri, arată DNA.
Mircea Moldovan, susţine DNA, a desemnat-o preferenţial pe Monica Borza, în 10 iulie 2013, în calitate de administrator judiciar în dosarul nr. 23900/3/2013 privind insolvenţa FC Oţelul Galaţi - controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.
Potrivit documentelor citate, magistratul Mircea Moldovan, cel care a a deschis procedura de insolvenţă în cazul Oţelului Galaţi, a făcut ilegal acest demers, în contextul în care ştia despre clubul controlat de omul de afaceri Dan Adamescu că se află pe profit.
Anchetatorii anticorupţie susţin că judecătorul era conştient de acţiunile sale nelegale şi că, după ce a deschis procedura insolvenţei în acest caz, nu a mai lăsat dosarul la arhiva instanţei, fiindu-i teamă să nu fie studiat de reprezentanţi ai presei care ar fi descoperit că magistratul a băgat firma în faliment, deşi aceasta era pe profit.