Mărirea şi decăderea lui Piedone, Justiţiarul pieţelor. Şi-a luat BAC-ul la 32 de ani. Ce avere are
Cristian Popescu Piedone, fostul edil al Sectorului 4, este în centrul celui mai recent scandal de corupţie în care sunt implicaţi foşti directori din Primărie.
În urmă cu o lună, Piedone cocheta cu o eventuală candidatură la Primăria Capitalei, în condiţiile în care Sorin Oprescu era arestat pentru corupţie. În plin scandal legat de tragedia din clubul Colectiv, Piedone şi-a anunţat demisia. Adevărul.ro dezvăluie povestea lui Cristian Popescu Piedone, care de la simplu ospătar a ajuns unul dintre cei mai puternici politicieni din Capitală, şi care avea la dispoziţie fonduri uriaşe.
Devenit popular după ce, în calitate de director al Direcţiei Inspecţie Generală din cadrul Primăriei Sectorului 6, răsturna tarabele prin pieţe şi dădea cu dero pe mărfurile stricate, Cristian Popescu Piedone a avut o ascensiune fulminantă. Tot atunci şi-a căpătat porecla de „Piedone” pe care, ulterior, şi-a trecut-o chiar în cartea de identitate.
Povestea sa începe mult mai devreme. Cristian Popescu Piedone (52 de ani) a pornit de jos, lucrând ca ospătar în mai multe localuri. Deşi nu avea nici măcar studii liceale, Piedone a reuşit să promoveze până la nivel de şef de restaurant. Revoluţia l-a găsit şef de restaurant şi de complex hotelier pe litoral. În 1990, a deschis Restaurantul Ciocârlia, pe cheiul Dâmboviţei, vizavi de Tribunalul Bucureşti. În 1994, a intrat în PSD. În 2000-2004 a fost consilier general şi inspector la Primăria Sectorului 6.
Prosper om de afaceri, fostul ospătar a decis să acorde atenţie şi educaţiei. Aşa că, în 1991, pe când avea „doar” 28 de ani, s-a înscris la liceu. Nu la orice liceu, ci la Liceul „Dimitrie Gusti“ din Bucureşti, recunoscut pentru uşurinţa cu care elevii reuşeau să treacă clasa. Piedone a devenit posesor al unei diplome de studii medii în 1995, fix la vârsta de 32 de ani. Nu s-a oprit aici. Piedone s-a dus la facultate, aleasă după criteriul liceului: Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii Petroşani. Universitatea Petroşani este recunoscută ca „fabrică de diplome“ pentru numeroşi politicieni. Între timp, Piedone a devenit pasionat de maşini, adunând în garaj, printre altele, două Cadillac-uri din 1973, respectiv 1974, un Oldsmobile din 1959 şi un Mercedes din 1966.
Problema era că nu putea să le conducă deoarece nu avea carnet. Ca să-l obţină uşor, Piedone şi-a făcut viză de flotant la Piteşti, adică la „fabrica de permise”. El a fost admis pe faimoasa listă a celor ce-au obţinut permisul de conducere în judeţul Argeş, acolo unde mai mulţi poliţişti au fost arestaţi pentru că dădeau permise contra şpagă. De altfel, primarului i-a fost anulat permisul în 2009, pentru nereguli constatate în obţinerea documentului. Cristian Popescu Piedone a ajuns „argeşean“ cu acte în regulă la 27 septembrie 2007, cu o lună înainte de a deveni şofer profesionist. El a obţinut permisul auto într-o singură zi, la 19 octombrie 2007, la nu mai puţin de cinci categorii – A, B, BE, C şi CE. Prefectura Argeş i-a anulat permisul, invocând nerespectarea procedurilor în obţinerea vizei de flotant de către acesta, în comuna argeşeană Priboieni.
Potrivit declaraţiei de avere din 10 iunie 2015, fostul primar avea două terenuri intravilan în Bragadiru (978 mp şi 538 mp) cumpărarate în 2008 şi 2009. El mai are două case în Bucureşti (307 mp şi 73 mp) – obţinute prin moştenire sau schimb. Piedone este pasionat de maşini de epocă şi are 5 autoturisme: Mercedes (1966), Oldsmobile (1959) şi Cadillac (1968, 1973, 1974). Fostul primar a declarat că mai deţine: bijuterii de familie (20.000 de euro), colecţie de obiecte vechi- timbre (15.000 de euro), colecţie pendule- ceasuri de buzunar (5.000 de euro). În bănci, Piedone a declarat că are un depozit de 60.923 de euro deschis în 2006.