MENIU

Marea Britanie - ZERO decese din cauza COVID-19! Boris Johnson, anunț despre marea RELAXARE din 17 mai 2021

Marea Britanie - ZERO decese din cauza COVID-19 - Boris Johnson, anunț despre marea RELAXARE din 17 mai

Marea Britanie a anunțat, luni, că a înregistrat pentru prima oară ZERO decese din cauza COVID-19 în ultima zi, la aproape un an de când a fost instituit LOCKDOWN-ul, în iulie 2020. Prim-ministrul britanic Boris Johnson a dat, luni, undă verde îmbrățișărilor între rude și prieteni și deschiderea pub-urilor după luni de restricții dure.

Nivelul de alertă în Marea Britanie este redus la trei.

Boris Johnson a anunțat luni, într-un discurs, o relaxare majoră a lockdown-ului de săptămâna viitoare, din 17 mai: „Rudele și prietenii se vor îmbrățișa din nou”.

Pub-urile, restaurantele și cafenelele din întreaga Anglie se vor deschide din 17 mai, iar hotelurile, pensiunile, cinematografele, teatrele și muzeele urmează se redeschid, iar limita numerică pentru ceremoniile de înmormântare vor fi ridicate.

Premierul Boris Johnson a anunțat că regulile de distanțare socială vor fi în continuare aplicate în localuri, baruri sau cafenele.

Premierul a vorbit luni despre „pasul important pe drumul de întoarcere la normalitate”, dar a îndemnat la precauție și vigilență în legătură cu creșterea cazurilor de infectare și amenințarea variantelor de coronavirus.

Anunțul lui Boris Johnson vine după ce Marea Britanie a confirmat luni alte 2.357 de cazuri noi de coronavirus și patru decese - toate în Țara Galilor.

Șefii din Sănătate sunt de părere că infectările, internările în spitale și decesele au „scăzut în mod constant” în ultimele luni, datorită măsurilor stricte de distanțare socială și campaniei accelerate de vaccinare.

Alte 187.171 de britanici au primit a doua doză duminică, scrie DailyMail, ceea ce înseamnă că 17,86 milioane sunt complet vaccinați, iar alți 100.626 au primit prima doză de vaccin.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că „vaccinul salvează mii de vieți și ne dă speranță pe drumul nostru spre recuperare”.