MENIU

Marea Britanie, cel mai mare FOCAR din Europa după explozia cazurilor COVID-19, printre primele țări la testare și vaccinare. UNDE se află România - CLASAMENT

Marea Britanie, cel mai mare FOCAR din Europa după explozia cazurilor COVID-19, printre primele țări la testare și vaccinare. UNDE se află România - CLASAMENT

Marea Britanie este acum cel mai mare focar de COVID-19 din Europa, cu cea mai mare rată zilnică de infectare din cauza răspândirii accelerate a variantei Delta, depășind deja Spania. Infectările zilnice depășesc 7.000 de cazuri, însă decesele sunt menținute la un nivel controlat, datorită unei rate crescute de vaccinare anti-COVID-19. Marea Britanie este însă și printre primele țări la testarea COVID-19 și la vaccinarea anti-COVID-19. România este la coada clasamentului de testare și la jumătate la vaccinarea anti-COVID-19.

Marea Britanie, cea mai mare rată zilnică de infectări din Europa

Statisticile arată că 107,3 ​​persoane la un milion au fost testate pozitiv COVID-19 în ultima săptămână în Regatul Unit. Deși a fost luni de zile una din cele mai puțin afectate țări de pe continentul european, când multe țări au fost aproape îngenuncheate de al doilea val, prin vaccinarea intensă anti-COVID-19 pe care a făcut-o, în prezent, varianta ultra-infecțioasă Delta (indiana - n.red.) a dus la o explozie de infectări. Astfel că Marea Relaxare din 21 iunie mult-promisă de premierul Boris Johnson a fost amânată cu o lună, până pe 19 iulie.  

Pe măsură ce Marea Britanie a devenit „capitala infecțiilor COVID” din Europa, marți au fost raportate încă 7.673 de cazuri.

Cifrele zilnice din Marea Britanie arată că 184 de pacienți au fost internați în spital și 10 persoane au murit. Datele arată, de asemenea, că 41,8 milioane de persoane au primit deja prima doză de vaccin, în timp ce 30,2 milioane au primit a doua doză.

Numărul pacienților COVID spitalizați a crescut deja cu aproape 50% (46%). Aproximativ 184 de spitalizări au fost înregistrate în Marea Britanie pe 9 iunie. Pe 2 iunie, când sistemul național de sănătate a început să simtă preiunea noii variante indiene, erau doar 126 de cazuri spitalizate. Totuși, numărul deceselor rămâne în continuare controlat. Bilanțul deceselor din ultimele 24 de ore a fost în Regat de 10.

Rata de infectare coronavirus în Europa

Marea Britanie are acum cea mai mare rată zilnică de infecții cu coronavirus din Europa după ce a depășit Spania, potrivit cifrelor portalului ourworldindata.org.

Marea Britanie este acum pe primul loc între cele 43 de țări europene incluse în statistici. Spania are a doua cea mai mare rată de infecție COVID-19, cu 104,6 cazuri la un milion de persoane, urmată de Letonia (92,1) și Andorra (90,6). Belarus (89,77) și Rusia (83,7) au urmatoarele cele mai mari rate de infecție cu coronavirus, urmate de Danemarca (78,36), Olanda (77,19) și Suedia (76,3).

Italia, una din țările europene grav afectate de primul val al pandemiei, în martie 2020, are acum doar 28,5 cazuri la milion. Portugalia, după o creștere a numărului de cazuri, raportează acum  70,58 de cazuri la un milion.

Islanda și San Marino sunt ultimele din listă și singurele țări din Europa cu zero cazuri la un milion în aceste zile. Potrivit cifrelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății, Islanda a înregistrat doar cinci cazuri pe 14 iunie, în timp ce San Marino nu a înregistrat niciunul.

România figurează cu 6,12 cazuri la un milion, la 14 iunie, potrivit datelor John Hopkins citate de DailyMail.

Testarea coronavirus, la valori-record în Austria, Danemarca și Marea Britanie. România, la coada clasamentului

Totuși, notează jurnaliștii de la DailyMail, este posibil ca rata infecției din Marea Britanie să fie ușor ridicată și datorită numărului mult mai mare de teste efectuate față de celelalte țări. În Marea Britanie s-au efectuat 13,74 teste la 1.000 de persoane în ultima săptămână. Doar Austria (45,48) și Danemarca (17,26) au efectuat mai multe teste COVID-19 decât Marea Britanie, raportat la populație.

România este la coada clasamentului, cu 0,82 de teste la 1.000 de persoane, la 14 iunie, potrivit datelor Ourworldindata, arată graficele prezentate de DailyMail.

Care sunt primele țări din Europa la vaccinarea anti-COVID-19

De asemenea, statisticile arată că, deși Marea Britanie are acum cea mai mare rată de infectare COVID-19, este pe locul 4 la administrarea vaccinurilor în ultima săptămână, ceea ce a contat foarte mult la menținerea unei rate de mortalitate mai mici. Germania, cu 806.001 de doze de vaccin administrate, este pe primul loc, pe următoarele locuri Franța (568.768) și Italia (545.429), apoi Regatul Unit, care a distribuit 470.048 doze. În acest clasament, România este la jumătate, cu 42.603 de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate la 13 iunie.