MENIU

Marcel Vela, la Realitatea PLUS, despre fakenews: Voi avea o întâlnire informală cu  reprezentanții trusturilor media

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a vorbit, marți seară, la Realitatea PLUS despre știrile false răspândite în contextul pandemiei de coronavirus, în România. Acesta a precizat că pentru combaterea informațiilor neadevărate, va avea o întrevedere informală cu reprezentanții trusturilor media.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a vorbit, marți seară, la Realitatea PLUS despre știrile false răspândite în contextul pandemiei de coronavirus, în România. Acesta a precizat că pentru combaterea informațiilor neadevărate, va avea o întrevedere informală cu reprezentanții trusturilor media. Ministrul a explicat că în situația crizei de coronavirus actuale, nu pot fi acceptate știrile care denaturează adevărul.

”Avem foarte multe conturi false și site-uri apărute în zone dubioase sau anonime. Sunt unii oameni care profit de această perioadă de criză, de necaz, de supărare și încearcă să plătească unor instituții, unor politicieni. Există chiar politicieni care se urcă pe acest val al dramelor românilor. Și se întâmplă următorul fenomen. Dau tot felul de informații ”pe surse” către instituții media de altfel respectabile și acolo din dorința de a avea un breaking news există competiție.  Se grăbesc  fiecare să dea știrea de la o sursă care pare serioasă. Din păcate apar știri destorsionate .

A fost știrea apărută săptămâna trecută printr-o sursă de încredere că a decedat o d-nă doctor de la MAI. Ceea ce nu era adevărat. D-na  este în spital în continuare, în tratament, ne rugăm pentru sănătaea ei. Imaginați-vă ce a fost în sufletul familiei.

Mi-am programat zilele următoare să am o întâlnire informală cu  reprezentanții trusturilor media  să le explic următorul lucru: în timp de pace sursa jurnalistului poate fi confidențială, au tot dreptul . Dar pe timp de război dacă sursa vine cu informații false care denaturează adevărul într-un mod brutal și dramatic , această conduită jurnalistică nu se mai aplică ”, a spus ministrul Afacerilor Interne, în cadrul emisiunii ”Jocuri de Putere”,  la  Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
marcel vela mai medic decedat