MENIU

VIDEO Marcel Ciolacu: „PSD nu va vota niciodată un astfel de Guvern. Sunteţi o ruşine naţională!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD

Liderul Opoziției, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD se va opune în Parlament unor ”asemenea decizii scandaloase care vor transforma într-un coșmar viața țării! Gașca Pierzătorilor se transformă acum în Coaliția Vânzătorilor de țară care vrea să le fure cu totul viitorul românilor!”. Declarațiile au fost făcute în plenul reunit al noului Parlament înainte de votul de învestitură pentru noul Guvern de coaliție condus de liberalul Florin Cîțu.

 

„Domnule Orban, aţi pierdut alegerile. Românii v-au trimis acasă! V-au trimis acasă pentru că le-aţi pus în pericol sănătatea, viaţa, locurile de muncă şi educaţia copiilor.

V-au trimis acasă pentru că aţi minţit, pentru că v-aţi bătut joc de o ţară întreagă, dar, domnule Orban, nu aţi înţeles nimic!

În loc să plecaţi acasă v-aţi dat mâna pe sub masă în goana voastră după ciolan. De două săptămâni românii vă privesc sideraţi cum vă sfâşiaţi între voi nu pentru ca românii să aibă o viaţă mai bună, cum de altfel le-aţi promis, ci pentru scaunele voastre, pentru bani şi pentru putere.

De aceea v-aţi pus un premier de paie, să nu vă încurce cumva planurile. Cred că până şi mocheta din birou v-au ales-o ei, domnule Cîţu. Nimic pentru români! Totul pentru voi!”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, înaintea votului de învestitură al noului Guvern.

Domnule Orban, Cîţu, aţi venit astăzi în Parlament cu trei liste de interese, nu cu un guvern cum să scoată România din criza sanitară în care, culmea, tot voi aţi aruncat-o! Nu aveţi nicio soluţie în programul de guvernare, nicio măsură pentru viaţa românilor, nicio reformă. Aţi venit doar să prăduiţi cât de mult puteţi. (...)

Acest Guvern este deja născut mort. Ştiţi că veţi pleca foarte repede şi de aici disperarea voastră de a vă pune pe funcţii în creierii nopţii.

PSD nu va vota niciodată un astfel de guvern. Sunteţi o ruşine naţională!”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, înaintea votului de învestitură al Cabinetului coaliției condus de Florin Cîțu.

Pentru ca guvernul să primească votul de încredere este nevoie de 228 de voturi  „pentru”, în condițiile în care au fost validați până acum 455 dintre cei 465 de parlamentari. PNL, USR-PLUS și UDMR au împreună 244 de parlamentari.

VIDEO | Parlamentul s-a reunit pentru votul de învestire a GUVERNULUI. Florin Cîțu: ”NU am să înșel încrederea cu care voi fi învestit”