MENIU

Marcel Ciolacu, mesaj pentru premier: „România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîțu nu îi vede!”

Marcel Ciolacu, mesaj pentru Florin Cîțu despre sărăcia românilor Foto: INQUAM

Marcel Ciolacu îi reamintește lui Florin Cîțu că 99 la sută dintre români trăiesc în sărăcie, pe lângă acel procent de 1% reprezentat de salariații care câștigă peste 3.000 de euro. 

Mesajul președintelui PSD vine după ce premierul Florin Cîțu l-a contrazis pe guvernatorul BNR privind prognoza creșterii inflației până la 5,6%. Șeful Guvernului a declarat că este o estimare, dar că mai important este că 1% dintre români au venituri nete lunare de peste 3.000 de euro, ceea ce arată că „ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro crește”.

Florin Cîțu nu vede efectele inflației asupra românilor de rând, ci doar că 1% din salariați câștigă peste 3 mii de euro

„În #RomâniaReală, cea pe care premierul Cîțu nu o vede din cauza propriilor fantasme, datele oficiale arată că:
31,2 % români trăiesc la limita sărăciei
90% dintre angajați câștigă sub 1.000 de euro/ pe lună
2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei/pe lună
940.000 de români trăiesc cu pensia socială minim garantată de 800 de lei/pe lună
1,6 milioane de români au salariul minim pe economie
3,6 milioane de copii au alocație care nu a fost dublată, conform Legii, dintre care 1,38 milioane de copii trăiesc în sărăcie!
România reală este reprezentată de restul de 99% de români pe care Cîțu nu îi vede!
Tocmai pentru acești 99% dintre români, #PSD va veni în Parlament cu un pachet de #măsuri pentru compensarea efectelor negative ale inflației, creșterea reală a veniturilor populației și dezvoltarea mediului economic românesc!”, i-a transmis Marcel Ciolacu premierului Florin Cîțu, într-un mesaj, marți, pe Facebook.