MENIU

Marcel Ciolacu, discuții cu reprezentanții ONG-urilor de mediu. Cum va susține PSD în Parlament ariile naturale protejate urbane

Marcel Ciolacu/cont oficial de Facebook

Preşedintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale din domeniul protecţiei mediului, în cadrul căreia s-a discutat despre proiectele legislative pe care parlamentarii şi primarii PSD le pot susţine în contextul "GreenDeal" şi al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Discuţia a avut loc în contextul reorientării PSD înspre o relaţie de dialog şi colaborare cu organizaţiile neguvernamentale, se arată într-un comunicat remis de PSD.

Conform unui comunicat al PSD, în cadrul discuţiilor, liderul social-democraţilor a afirmat că parlamentarii PSD vor susţine adoptarea "cât mai rapidă" în Parlament "a proiectului care reglementează ariile naturale protejate urbane", dar şi "iniţiativa care asigură o mai bună protecţie şi administrare a spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor".

Președintele a sumarizat întâlnirea printr-o postare pe pagina oficială de Facebook. Marcel Ciolacu spune că ar fi ideal ca problema Mediului să nu mai fie una politică, iar partidele parlamentare să găsească un consens.

Ciolacu vrea consens pe problemele ce țin de Mediu

Marcel Ciolacu: „Discuția cu ONG-urile de mediu de astăzi a fost ca o gură de oxigen - la propriu și la figurat - într-un context tensionat de dezbaterile despre buget. Împreună cu Florin Manole, Ciprian și Cristi de la Greenpeace Romania, Alex de la Asociația Peisagiștilor, Adi de la SOS și cu Mircea Toma de la ActiveWatch am vorbit despre viitor și despre cât de importante sunt temele de mediu pentru România și Europa.

Am convenit să le sprijinim proiectele din Parlament, campaniile pe care le desfășoară, dar și să ne consultăm mai des. Ar fi ideal să scoatem Mediul din câmpul luptelor politice și să găsim consens pentru că de asta depind nivelul de trai și sănătatea societății noastre. Cel puțin noi, la partid, vom încerca să fim un partener onest pentru toate proiectele care vor să facă o Românie mai verde, mai împădurită și mai sănătoasă.”

Mai multe articole despre:
Ciolacu mediul urban mediu