MENIU

Marcel Ciolacu, negocierile PSD cu toate partidele pentru dărâmarea Cabinetului Cîțu: „Cea mai dezastruoasă guvernare în 30 de ani” - TEXTUL MOȚIUNII DE CENZURĂ, inspirat de Bacovia

Marcel Ciolacu, anunț despre moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu Foto: INQUAM

Social-democrații au terminat textul moțiunii de cenzură „România EȘUATĂ - recordul „fantastic” al Guvernului Cîțu”, pe baza căruia vor negocia cu alte partide parlamentare și sindicate, patronate pentru dărâmarea Guvernului de coaliție. Prima moțiune de cenzură cu care se confruntă Guvernul de coaliție condus de Florin Cîțu a fost anunțată, luni, de liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a redactat moțiunea de cenzură împotriva guvernului de coaliție după „cea mai dezastruoasă guvernare in ultimii 30 de ani”.

Textul moțiunii începe cu un citat din poetul George Bacovia, reprezentant al pesimismului simbolistic în poezia românească: „Prin fumul de țigări, ca-n nouri, / Gândeam la lumi ce nu există..." George Bacovia - ”Seară tristă”.

CITEȘTE textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD - „România EȘUATĂ - recordul fantastic al Guvernului Cîțu” - AICI

„Guvernul Cîțu trebuie să plece pentru că vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare!

Guvernul Cîțu trebuie să plece pentru că și-a bătut joc de șansa României de a reveni după criza sanitară și economică!

Singurul scop real în PNRR a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de consultanță sau de casă ale PNL sau USR”, a anunțat Marcel Ciolacu după ședința Biroului Permanent Național al PSD, luni, la Parlament.

„Guvernul trebuie să plece pentru că a ratat total  campania de vaccinare! 25% din populație a fost vaccinată cu cel putin o doza, când media europeana e 50%, ne aflăm pe locul 25 din 27 de țări europene. Mai mult, lanivel mondial , ne batem cu Macao pe ultimul loc”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, luni, la sediul PSD.

Liderul social-democraților a anunțat că de luni încep întâlnirile PSD pentru susținerea moțiunii de cenzură, mai întâi cu sindicatele, apoi cu patronatele, dar și cu toți parlamentarii care vor dori să acorde sprijini pentru dărâmarea Guvernului Cîțu.

CITEȘTE textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD - „România EȘUATĂ - recordul fantastic al Guvernului Cîțu” - AICI

„Imediat (după confernța de presă de luni - n.red.) voi avea întâlniri cu reprezentanții sindicatelor, iar în următoarele zile cu reprezentanții patronatelor, IMM-urilor, astfel încât această moțiune de cenzură să aibă o susținere cât mai largă în societate, să avem o sustinere cat mai larga in societate.

Vom avea negocieri cu toti parlamentarii, grupurile parlamentare care doresc sa sustina moțiunea.

Considerăm că România nu poate fi un stat eșuat!”, a încheiat Marcel Ciolacu.