MENIU

Marcel Ciolacu, anunț după scandalul Șoșoacă: „Se modifică Legea CCR!”

Scandalul iscat de Șoșoacă ar putea duce la modificarea legii CCR. Foto/Arhivă

După imensul scandal provocat de eurodeputatului Diana Șoșoacă, căreia i-au fost respinse candidaturile pentru alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu anunță că PSD va iniția o lege de modificare a Curții Constituționale a României.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat miercuri că parlamentarii social-democraţii ar urma să anunţe un proiect de lege care vizează modificarea Legii Curţii Constituţionale.

"Da, am înţeles că colegii mei o să vină cu proiectul astăzi, o să vină domnul Cazanciuc... Încă o cale de atac, să nu poată să fie o decizie definitivă", a afirmat Marcel Ciolacu, într-o discuţie cu presa, la Palatul Victoria, întrebat dacă social-democraţii iau în calcul o modificare a Legii CCR ca urmare a deciziei privind respingerea candidaturii la prezidenţiale a eurodeputatului Diana Şoşoacă.

Şeful Executivului a adăugat că proiectul ar urma să fie adoptat de Parlament "cât mai rapid".

"El priveşte viitorul, nu trecutul, în primul rând, ca orice lege, dar eu cred că e corect ca orice candidat (candidat la prezidenţiale contestat la CCR - n.r.) să meargă, totuşi, cu un avocat în drept constituţional, să explice. E un drept să te aperi, nu poţi să iei decizie... în condiţiile în care nici măcar avocatul să nu aibă ceva de spus", a spus Marcel Ciolacu.