MENIU

Maraton al vaccinării anti-Covid la Cluj, în perioada 14-17 mai. Ce ser va fi administrat

Maratonul vaccinării de la Cluj

Maratonul Vaccinării - ”Împreună pentru Cluj!”, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu”, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Cluj şi Primăria Municipiului, va avea loc în perioada 14 - 17 mai. Serul administrat va fi cel de la Pfizer. 

Locuitorii din Cluj-Napoca, cu vârsta de peste 16 ani, dar şi cei din alte localităţi se vor putea vaccina fără programare la centrul care va fi amenajat la Sala Polivalentă BT Arena. Centrul va fi deschis trei zile non-stop.

”Imunizarea prin vaccinare salvează milioane de vieţi în fiecare an şi este recunoscută pe scară largă drept una dintre cele mai reuşite măsuri de prevenţie pentru păstrarea sănătăţii. Cu atât mai mult, în aceste vremuri complicate, noi, în calitate de promotori ai sănătăţii, ne considerăm responsabili de informarea corectă şi mijlocirea accesului populaţiei la vaccinul anti-COVID-19. Prin acest maraton, vom putea veni în sprijinul populaţiei care îşi doreşte să revină la viaţa de dinainte de pandemie şi, totodată, îi vom putea mobiliza pe cei indecişi şi le vom oferi acces celor care nu au avut posibilitatea să se programeze prin metodele puse la dispoziţie până acum”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Pe lângă instituţiile administrative locale şi judeţene, parteneri în această iniţiativă vor mai fi spitalele universitare din Cluj-Napoca, Colegiul Medicilor Cluj şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - filiala Cluj, potrivit Agerpres.