MENIU

Manevra de imagine a lui "SuperCîțu", spulberată. Ce a transmis șefa CE, Ursula von der Leyen, la solicitarea Realitatea Plus

Florin Cîțu și Ursula von der Leyen (arhivă)

Manevra de imagine a lui Florin Cîțu, care dorea să o aducă la București, pe șefa Comisiei Europene, cu o zi înainte de congresul PNL, a eșuat. Ursula von der Leyen nu va veni în România pe 24 septembrie, așa cum își dorea "echipa Superman". Într-o răspuns în exclusivitate, la o solicitare Realitatea Plus privind date concrete despre eveniment, oficialii CE au răspuns că data nu a fost fixată și că, oricum, astfel de vizite nu au legătură cu agendele politice interne ale statelor vizate.  

"În primul rând, data vizitei (în România - N.R.) președintelui CE nu a fost confirmată, încă.

Factorii principali care determină datele unor astfel de vizite sunt legate de intervalul estimat pentru aprobarea planului (PNRR -N.R.), în urma evaluării Comisiei; și, desigur, de disponibilitatea președintei, care are un program foarte încărcat, cu puține ferestre pentru astfel de călătorii.

Comisia păstrează legătura cu autoritățile naționale, fără a ține cont de condiționările politice interne. Sunt convins că precizarea clarifică situațial", a transmis Eric MAMER, purtător de cuvânt principal al Comisiei Europene, la solicitarea Realitatea Plus de a oferi detalii despre vizita pe care șefa CE, Ursula von der Leyen, ar urma să o facă în România. 

SURSE: Cîțu vrea "să rupă gura târgului" fix înaintea Congresului PNL. Cum o momește pe șefa Comisiei Europene la București

Dacian Cioloș a discutat despre criza din coaliție la Bruxelles, cu șefa Comisiei Europene - Cât de repede vin banii din PNRR

Potrivit ultimelor informații oferite de surse din Ministerul Fondurilor Europene, pentru Europa Liberă, aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi finalizată până la finalul acestei luni.

Până pe 16 septembrie urmează a fi parcurși ultimii pași administrativi, însă nu mai pot apărea intervenții sau amânări privind forma actuală a documentului din partea oficialilor europeni. Ulterior, documentul va fi pus pe agenda colegiului comisarilor, ultima etapă.

Planul va fi adoptat apoi în Consiliul European. După această procedură, în România ar urma să ajungă o primă tranșă de 1,82 miliarde de euro. În total, țara noastră ar urma să primească un total de 29 de miliarde de euro pentru reformarea unor domenii importante.