MENIU

Mămăliga în straturi! Cum se pregătește rețeta ciobănească, super simplu de gătit și mai mult decât delicioasă

Foto arhivă

Mămăliga în straturi este unul dintre cele mai populare preparate tradiționale. Iese un adevărat deliciu, pe care îl vei face cât poți de des. Este și simplu de gătit, iar ingrediente sunt la îndemâna, merită încercat. Cu siguranța vei impresiona orice invitat.

Rețeta de „taci și înghite” sau mămăligă în straturi

Ai nevoie de câteva ingrediente, pentru umplutură, dar și pentru garnitură. Dacă urmezi pas cu pas rețeta de mai jos, este foarte simplu.

Ingrediente necesare pentru ”umplutură”:
– 50 g unt
– 4 ouă
– 200 g piept fiert de porc
– 1 cârnat
– 250 g telemea
Ingrediente pentru garnitură:
– sare
– 250 g mălai
– un litru de apă

Mod de preparare:

Pentru a găti această mâncare trebuie să prepari întâi mămăligă. Așadar, pune apă cu sare la fiert, iar când da în clocot, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând cu țelul.

Între timp, se prăjesc carnurile doar în grăsimea pe care o lasă pieptul de porc. Ulterior, unge cu unt un vas de cuptor și pune straturi alternative de mămăligă, brânză trecută prin răzătoare și cârnați, până la epuizarea ingredientelor.

Ultimul strat trebuie să fie de mămăligă care se unge cu puțin unt. Se da la cuptor pentru 30 de minute. Se aduce la masă cu ouă ochiuri deasupra, conform Unica.

Poftă bună!

Tips: Mămăligă în straturi sau tortul de mămăligă poate fi servit după bunul plac, motiv pentru care o poți asezona fie cu brânză, smântână, jumări, slănină prăjită, cârnați ori kaizer sau chiar costiță. Indiferent de ingredientele alese, fii sigură că vei obține un preparat mai mult decât delicios.

SURSA

Mai multe articole despre:
mamaliga straturi mamaliga ciobaneasca