MENIU

Maia Sandu: Votul oamenilor a confirmat că această guvernare este total ilegitimă

Maia Sandu: Votul oamenilor a confirmat că această guvernare este total ilegitimă

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, luni după-amiază, într-o conferință de presă, că rezultatul alegerilor prezidențiale de duminică reprezintă o victorie pentru Republica Moldova și că scorul electoral de peste 38% obținut în primul tur de scrutin reprezintă "o victorie comună asupra minciunii și hoției".

"Nimeni nu a crezut că e posibil, dar noi am reușit. Celebrăm astăzi împreună victoria comună asupra minciunii și a hoției. Această victorie este meritul dumneavoastră. Le mulțumesc din suflet tuturor oamenilor care au ieșit ieri la vot, femei și bărbați, tineri și bătrâni, cei de acasă și cei plecați peste hotare", a afirmat Maia Sandu, scrie agerpres.ro.

Totodată, liderul PAS a apreciat că votul exprimat de alegători este unul împotriva actualei puteri. "Alegerile de ieri au arătat foarte clar că avem o guvernare de carton. Bula de săpun s-a spart. Votul oamenilor a confirmat că această guvernare este total ilegitimă și nu reprezintă pe nimeni", a adăugat Sandu.

Ea a făcut un apel la cetățeni să iasă la vot pe 13 noiembrie, când va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidențiale, promițând că va fi președintele tuturor moldovenilor.

"În Republica Moldova este loc și pentru partide de dreapta, și pentru partide de stânga, pentru oameni cu viziuni liberale și pentru cei cu opțiuni socialiste. Acum este important să ne mobilizăm pentru a asigura un mediu cu adevărat democratic pentru toate forțele politice. Oponentul meu, Igor Dodon, spune că vrea să fie președintele celor cu opțiuni de stânga. Eu voi fi președintele tuturor cetățenilor Republicii Moldova", a mai spus candidata PAS.

Mai multe articole despre:
alegeri moldova Maia Sandu