MENIU

Magia UIMITOARE a naturii în Japonia! Au înflorit cireșii. Cum sărbătoresc niponii în 2021

Ciresi infloriti in Japonia/sursa foto: pixabay

Japonia este în plin spectacol al naturii, asta în ciuda valului al treilea al pandemiei de COVID-19. Nu face excepție nici capitala Tokyo, unde o primăvară timpurie îi bucură pe locuitori prin cireșii înfloriți. Totuși, autoritățile nipone îi sfătuiesc pe oameni să limiteze festivitățile tradiționale pentru a preveni extinderea coronavirusului.

Pandemia limitează sărbătoarea înfloririi cireșilor în Japonia

Florile cireșului, cunoscute drept „Sakura”, au atins punctul de maximă înflorire marți, cu două săptămâni mai devreme decât în mod obișnuit. „Hanami”, sărbătoarea japoneză a cireșilor, atrage de obicei mari mase de turiști în parcurile nipone. Aceștia stau de obicei sub cireșii înfloriți la picnic, bucurându-se de peisaj, dar și cântând. Conform Reuters, anul acesta este unul mai dificil, din motive lesne de înțeles. Autoritățile sunt în alertă în ceea ce privește adunările mari de oameni, care ar putea reprezenta un factor de contaminare cu SARS-COV-2.

Oameni cu măști au fost văzuți în apropierea Palatului Imperial din centrul metropolei Tokyo. Aceștia au fotografiat cireșii înfloriți, dar și-au făcut și selfie-uri lângă Sakura. În plus guvernatorul capitalei a îndemnat la prudență, sugerându-le oamenilor doar să se uite la florile de cireș. El le-a cerut să evite să le atingă. Marți, Tokyo s-a confruntat cu 337 de cazuri noi de COVID, cifră departe de recordul de 2.520 de cazuri din 7 ianuarie 2021.

Ce este Sakura și cum arată istoria sărbătorii cireșilor înfloriți

Sakura sau sărbătoarea înfloririi cireşilor este unul dintre evenimentele spectaculoase ale naturii, o tradiţie japoneză care este aşteptată de întreaga lume. Având o istorie care merge până în secolul al VIII-lea, floarea de cireş este simbolul naţional al Țării Soarelui Răsare.

Numită iniţial hanami, sărbătoarea înfloririi cireşilor se spune că ar fi început încă din perioada Nara, 710-794, potrivit revistei Historia. La început, sakura era sărbătorită doar de către elita imperială, iar mai apoi în societatea samurailor. Mai târziu, în timpul perioadei Edo, tradiţia s-a răspândit şi printre oamenii de rând. Tokugawa Yoshimune, cel de-al VIII-lea shogun a plantat arii de mii de metri pentru a încuraja această tradiţie de sărbătorire a primăverii.

Mai multe articole despre:
japonia coronavirus ciresi sakura