MENIU

Mafia din Italia a investit în hidrocentralele din România. Mega-anchetă la Roma

Foto arhivă

Mafia italiană a investit bani negri în două hidrocentrale din România. Conform presei din Peninsula, bani „murdari„ ,atribuiti afacerilor clanului mafiot Iamonte, ar fi fost reinvestiţi în nordul Italiei şi mai ales în străinătate, în Elveţia, Bulgaria şi in tara noastra. 

4 persoane sunt cercetate pentru transfer fraudulos de valori, printre aceştia se afla şi cel considerat creierul vastei cifre de afaceri ilegale: un italian în vârstă de 52 de ani, arestat de agenţii de la finanţe la sfârșitul anului 2018, la Bologna, potrivit Realitatea Plus.

Suspectuluiu i-au fost sechestrate bunuri în valoare de peste 8 milioane. Printre bunurile sechestrate sunt si două conturi curente străine, unul în România şi altul în Elveţia, acţiunile a două societăţi din România, trei conturi curente și două proprietăți la Sofia, in Bulgaria.

Tribunalul din Bologna a emis împotriva bărbatului de 52 de ani, în prezent rezident în Elveția, un ordin de arestare la domiciliu. 

Ancheta viza un nou filon al operațiunii ‘Nebbia calabra’ împotriva crimei organizate, desfășurată în 2018 de aceiaşi agenţi de la Garda Financiară.