MENIU

MAE, nou anunț după cutremurul din Maroc: Nu există cetățeni români printre victime, până în acest moment

MAE, nou anunț după cutremurul din Maroc, despre cetățeni români în Maroc / Foto: INQUAM

Ministerul Afacerilor Externe a precizat în a doua informare despre cutremurul devastator din Maroc că nu există cetăţeni români printre victimele cutremurului produs în Maroc, potrivit informațiilor primite până în acest moment. Bilanțul seismului din Maroc a depășit deja peste 4.000 de victime, morți și răniți.

 

Precizări de presă referitoare la seismul produs în Regatul Maroc

 
În continuarea informațiilor referitoare la seismul produs la data de 8 septembrie 2023, în zona munților Atlas din Regatul Maroc, soldat cu morți și răniți, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Rabat menține legătura cu autoritățile locale implicate în gestionarea urmărilor cutremurului și cu cetățenii români rezidenți, demersuri efectuate în coordonarea Centralei MAE.

Până în acest moment, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Rabat, nu există cetățeni români printre victimele cutremurului.

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93 și +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare: +212 67 99 77 751.

Ministrul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă, după cutremurul puternic de magnitudine 7,2, revizuită de la 6,8, că Ambasada României la Rabat nu a primit cereri de asistenţă consulară după cutremurul din Maroc, având doar o solicitare de informaţii cu privire la situaţia unui grup de cetăţeni români. Despre membrii grupului, reprezentanții MAE au anunțat că aceștia sunt în siguranţă, informație ce a fost transmisă și familiei.

Potrivit unui ultim bilanț al cutremurului din Maroc, anunțat duminică după-amiază, peste 2.000 de oameni muriseră și alți peste 2.000 erau răniți. Autoritățile marocane au decretat trei zile de doliu național, sunt pagube materiale uriașe, multe clădiri s-au dărâmat, iar oamenii sunt disperați și dorm pe străzi, fiind foarte îngrijorați de efectele unor următoare replici. Cunoscutul fotbalist Cristian Ronaldo a făcut un gest impresionant, a anunțat găzduirea supraviețuitorilor în hotelul său luxos de patru stele din Marrakech.

Dezastrul din Maroc continuă după cutremurul puternic: Catastrofă umanitară - Bilanțul victimelor crește - peste 4.000 de morți și răniți