MENIU

MAE a dat atenționare de călătorie pentru Statele Unite. Uraganul devastator de gradul 5 a ajuns în statul Florida

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statele Unite ale Americii că autoritățile americane au emis pentru statul FLorida o amenințarea iminentă a uraganului Milton, un fenomen meteorologic extrem de periculos, care se îndreaptă către coasta de vest a statului și care a atins categoria 5. 

Avertismente de uragan și furtuni sunt emise pentru o mare parte a coastei de vest a Floridei, incluzând regiuni precum Tampa Bay, Fort Myers, Orlando și Daytona Beach.

Informații cu prognozele meteo actualizate specifice regiunii vizate pot fi consultate pe https://www.weather.gov/mfl/ și/sau www.nhc.noaa.gov.

Cetățenii români care se confruntă cu situații de urgență legate de fenomenele meteorologice actuale se pot adresa Consulatului General al României la Miami la numerele de telefon +1.305.763.8714 și +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al oficiului consular al României din Miami, SUA: +1-202-515-8953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, www.miamidade.gov/oem.

Uraganul Kirk ajunge miercuri în Europa: Țările afectate de furtunile post-tropicale

Mai multe articole despre:
atentionare de calatorie sua uragan mae florida