MENIU

Mașină spulberată de tren la Brăila. Două persoane au murit pe loc. Traficul feroviar a fost reluat

Două persoane au murit după ce, vineri dimineaţă, în zona barierei Lacu Dulce din municipiul Brăila, o maşină a fost lovită de tren, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, lt.col. Ştefan Stoian, potrivit Agerpres. Traficul feroviar, oprit temporar, a fost reluat.

"Cele două persoane aflate în autoturismul implicat în accident au decedat pe loc. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere şi o echipă de descarcerare de la ISU, precum şi două ambulanţe de la SAJ şi un echipaj de la IPJ", a declarat lt. col. Stoian. 

Nenorocirea s-a produs la ora 8.25, maşina fiind lovită de trenul Regio care circula pe ruta Constanţa – Galaţi. Maşina a fost târâtă aproximativ 100 de metri şi în urma impactului violent s-a făcut praf, şansele de supravieţuire ale ocupanţilor fiind minime.

Potrivit unor martori, şoferul ar fi depăşit coloana de maşina care aştepta la bariera Lacu Dulce. Din nefericire, totul s-a sfârşit tragic.

Poliţiştii au stabilit, din primele cercetări, că accidentul s-a produs pe fondul nerespectării semnalelor acustice şi luminoase de la trecerea cu calea ferată.

Traficul feroviar a fost reluat, după o întrerupere de câteva ore. ”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează  că circulaţia feroviară a fost reluată pe ambele fire ale Magistralei 700, Constanţa - Galaţi, unde anterior traficul a fost blocat în zona municipiului Brăila, din cauza unui accident soldat cu decesul a două persoane”, a precizat un comunicat la ora 10.25. 

Mai multe articole despre:
accident tren Brăila doi morţi