MENIU

Mățar sau aburitor de plută! Cele mai bizare joburi recunoscute oficial în România

Mățar sau aburitor de plută! Iată câteva dintre cele mai bizare ocupaţii cuprinse în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR).

În momentul de față, Clasificarea Ocupațiilor din România are destule lipsuri şi nu de puține ori angajatorii s-au lovit de faptul că anumite profesii nu sunt incluse în această clasificare oficială.

Pe lângă acest lucru, COR mai conţine şi câteva ocupaţii bizare, mai rar întâlnite în zilele noastre, scrie avocatnet.ro.

Iată câteva dintre ele, așa cum sunt ele incluse în Ordinul comun al Ministerului Muncii și al Institutului Național de Statistică nr. 1.832/856/2011 privind aprobarea Clasificării ocupațiilor din România - nivel de ocupație: aburitor plută; agent conducător câini de serviciu; confecționer corzi din intestine; electrician rural (cu precizarea că nu există în listă și ocupația de electrician urban); gonaci - om care, făcând gălăgie mare, stârnește vânatul din ascunzători și îl gonește spre vânători; haham - persoană care taie vite și păsări după prescripții rituale mozaice; mățar - persoană care pregătește și vinde mațe (pentru cârnați); scafandru greu.