MENIU

Luptă strânsă pentru alegerile prezidențiale: Cine intră în TURUL 2. Sondajul care repoziționează total clasa politică

Luptă strânsă pentru alegerile prezidențiale: Cine intră în TURUL 2. Sondajul care repoziționează total clasa politică

Cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, cel mai recent sondaj Sociopol, realizat între 26 august și 3 septembrie, indică o cursă strânsă pentru primele două locuri. Acest sondaj aduce schimbări semnificative în peisajul politic, marcând o repoziționare a principalilor candidați și punând sub semnul întrebării previziunile anterioare.

Potrivit sondajului, candidatul suveranist George Simion se află pe locul doi, cu 19% din intențiile de vot, devenind astfel principalul competitor pentru a ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale, alături de candidatul PSD, Marcel Ciolacu. Această evoluție a lui Simion este una constantă, el reușind să își mențină poziția în sondajele Sociopol din ultimele luni, consolidându-și astfel șansele de a intra în finala prezidențială.

Marcel Ciolacu, liderul social-democrat, continuă să conducă în sondaje, însă lupta pentru locul doi a devenit mult mai strânsă decât se anticipa inițial. Candidatul liberal sau cel din partea alianței de dreapta par să piardă teren, lăsându-l pe Simion în postura de principal contracandidat.

Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,005 persoane.

Perioada de culegere a datelor: 26 august – 3 septembrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.

Sondaj CURS: Nicolae Ciucă, surpriza alegerilor prezidențiale. Cu cine ar intra în TURUL 2

Mai multe articole despre:
sondaj sociopol aur