MENIU

Ludovic Orban, ULTIMATUM pentru Florin Cîțu, după „episodul întunecat” din SUA, când a fost „condamnat penal”

Ludovic Orban, ULTIMATUM pentru Florin Cîțu, după „episodul întunecat” din SUA Foto: INQUAM/Octav Ganea

Scandal la vârful PNL! Ludovic Orban i-a transmis un ultimatum lui Florin Cîțu după declarațiile despre răspunderea pe care o poartă după condamnarea din SUA pentru conducere sub influența alcoolului. 

Ludovic Orban l-a somat sâmbătă pe Florin Cîțu să-și ceară scuze în fața românilor, dar și față de el, președintele PNL, pentru că nu a vorbit despre „acest episod întunecat" de acum peste 20 de ani, când a fost prins băut la volan în Statele Unite, în 2020.

Atacul lui Ludovic Orban vine după ce Florin Cîțu a mărturisit că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect și a mai spus că președintele PNL ar fi știut de incidentul „nefericit” pentru că cineva i-a arătat „această informație acum câteva luni de zile”. Premierul a menționat și că nu se gândește să își dea demisia. Florin Cîțu a povestit sâmbătă, într-o conferință de presă, despre episodul petrecut acum 20 de ani în Statele Unite, când a fost prins băut la volan. Premierul a declarat că venea de la ziua colegului de cameră și că a trebuit să-și vândă mașina și să facă un împrumut ca să plătească datoriile în urma aventurii. 

Cîțu, primele declarații: „NU cred că pot duce mai mult de 7-8 beri. Nu-mi dau demisia!”

Președintele PNL îi amintește lui Florin Cîțu că l-a susținut în cariera politică, însă acesta nu i-a mărturisit „niciodată că a fost condamnat penal”.

„Îi solicit colegului meu Florin Cîțu ca, în următoarea declarație publică, să le ceară scuze cetățenilor români că nu a avut curajul și onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viața lui.
Și ar trebui să își ceară scuze și față de mine, că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influența alcoolului, în toate discuțiile pe care le-am avut atunci când a obținut susținerea mea pentru cele mai importante funcții în stat, a scris Ludovic Orban, într-un mesaj, sâmbătă, pe Facebook.