MENIU

Ludovic Orban: „Transportatorii români nu vor mai avea obligația de a întoarce o dată la 8 săptămâni mașinile în țară”

Foto arhivă

Ludovic Orban salută victoria României la Bruxelles, prin anularea mai multor prevederi, printre care și cea prin care transportatorii români nu vor mai avea obligația de a întoarce o dată la 8 săptămâni vehiculele de transport rutier în țară.

„Salut victoria obținută de România la CJUE prin anularea parțială a unor prevederi din pachetul de mobilitate1. Transportatorii români nu vor mai avea obligația de a întoarce o dată la 8 săptămâni vehiculele de transport rutier în țară.
Felicit pe toți cei care au fost implicați în susținerea poziției României în cursul acestui proces dificil. Vreau, totodată, să reamintesc ceea ce, din păcate, nimeni nu a precizat în comunicarea publică a victoriei obținute de România la CJUE. Decizia de a ataca prevederi din Pachetul de Mobilitate 1 la CJUE ( prin trei acțiuni distincte) a fost luată de guvernul liberal condus de mine. Acțiunile au fost depuse în 23 octombrie 2020.
Succesul de astăzi, chiar dacă este obținut după 4 ani, demonstrează că România poate să își apere cu succes interesele la nivel european atunci când în fruntea instituțiilor din România se găsesc oameni care au pregătire, curaj, voință și sunt dispuși să „ia și taurul de coarne” dacă este nevoie pentru a apăra interesele cetățenilor români”, a scris Orban pe Facebook.