MENIU

Ludovic Orban, la Realitatea TV: Proiectul PSD este să închidă gura celor care spun adevărul

Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, marți seara, la emisiunea "Legile puterii", decizia recentă a Curții de Apel București prin care s-a declarat intrarea în faliement a Realității Media.

Ludovic Orban spune că Realitatea TV a incomodat foarte tare puterea, iar proiectul PSD este de a închide gura oricărui jurnalist care spune adevărul.

"Am rămas perplex, am crezut ințial că e o păcăleală de 1 aprilie. Mai ales că știam că fusese aprobat planul de reorganizare. Mi-e greu să înțeleg care au fost rațiunle pentru o astfel de decizie. Realitatea TV a incomodat puterea foarte mult, Dragnea dorește să închidă gura oricărui critic, oricărui jurnalist care dorește să spună adevărul. Realitatea TV a fost postul la care s-au spus adevăruri care nu au apărut pe alte posturi. A permis exprimarea oricărui punct de vedere, în special cele critice față de putere. Nu îmi dau seama care sunt consecințele acestei decizii", a declarat Ludovic Orban la emisiunea moderată de Denise Rifai.

În spatele închiderii Realității TV se ascunde un demers de restrângere a libertății de exprimare, consideră Orban, dar acesta este convins că proiectul Realitatea va merge mai departe sub o altă formă: 

"Eu cred că un post TV este mai mult decât tehnica, încăperile sau licența de emisie. E o stare de spirit, oamenii, cu profesionalismul, curajul și capacitatea lor de a investiga de a arăta adevăruri nespuse. Cred că jurnaliștii de aici vor continua, vor avea capacitatea să genereze un proiect viu, în care se va păstra spiritul Realității. Sunt convins că va exista o soluție, există libertatea de expresie, de a înființa posturi TV, activitatea de jurnalist continuă în orice formă. Va exista un proiect jurnalistic în care vă veți exprima în continuare", a mai spus liderul PNL.

Dacă nu exista Realitatea TV, campania prezidențială din 2014 arăta altfel, consideră Orban, Klaus Iohannis avea restrâns modul de exprimare, românii nu ar fi aflat cum se votează în diaspora. În plus dosarul Colectiv sau cel al protestului din 10 august ar fi fost prezentate doar de manipulările grosolane ale altor posturi.

"Proiectul PSD de a închide gura oricărui jurnalist care îi critică nu-l vor abandona niciodată, dar cei care au avut curajul au găsit modalitățile de exprimare. Eventual o altă licență, am înțeles că există deja o gândire și un proiect în acest sens", a mai spus Ludovic Orba la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Realitatea Tv faliment Realitatea TV